Acasă Actualitate Garda de Mediu Timiș a dat anul trecut amenzi de aproape 1,7...

Garda de Mediu Timiș a dat anul trecut amenzi de aproape 1,7 milioane de lei

244
DISTRIBUIȚI

Comisariatul Judeţean Garda de Mediu Timiş a realizat un număr total de 606 controale planificate şi neplanificate, în anul 2020,  pe cele două domenii de activitate: Controlului Poluării şi Substanţelor şi Preparatelor Periculoase precum şi Arii Protejate, Habitate naturale, Biodiversitate, Biosecuritate.

Pentru nerespectarea prevederilor legislaţiei de mediu în vigoare s-au aplicat: 121 sancţiuni din care 81 amenzi în valoare de 1.696.500 lei și 40 de avertismente, precum și sancțiuni complementare din care 7 sistări de activitate și 1 notificare de suspendare a actului de reglementare.

GNM CJ Timiş a solicitat și de asemenea a primit numeroase solicitări de a face parte din echipe mixte de control la cererea altor instituții publice, instituția noastră asigurând colaborarea necesară.

Este vorba de Comisia mixtă de control (GNM-Serviciul Comisariatul Județean Timiș, Instituția Prefectului Județului Timiș, Administrația Bazinală de Apă Banat, Garda Forestieră, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Banat al județului Timiș) care a desfășurat acțiuni de verificare a modului în care au fost salubrizate cursurile de apă și au fost realizate și întreținute șanțurile și rigolele în localități, pentru asigurarea secțiunilor de scurgere a apelor mari în județul Timiș conform Ordinului Prefectului Județului Timiș nr.229/2020.

Împreună cu Inspectoratul de Situaţii de Urgenţă Banat al Judeţului Timiş, Agenția pentru Protecția Mediului Timiș, controale la obiectivele SEVESO.

Împreună cu Inspectoratului de Poliție Județean Timiș- Serviciul Arme, Explozivi, Substanțe Periculoase – controale comune privind trasabilitatea deșeurilor medicale colectate de la unitățile sanitare în contextul măsurilor luate împotriva răspândirii virusului SARS COV 2.

Comentarii

comentarii