Acasă Actualitate Garda de Mediu Timiş, în urma incendiului izbucnit la Săcălaz: Momentan nu...

Garda de Mediu Timiş, în urma incendiului izbucnit la Săcălaz: Momentan nu s-au înregistrat depăşiri, e un calm atmosferic

DISTRIBUIȚI

Comisarul-şef al Gărzii de Mediu Timiş, Luci Muşuroi, a declarat, joi, pentru News.ro, că staţiile de monitorizare a calităţii aerului din Timişoara nu au înregistrat depăşiri ale valorilor, în urma incendiului izbucnit la una dintre halele unei fabrici de lângă Timişoara, în comuna Săcălaz. Acest lucru se datorează şi calmului atmosferic. Prefectul de Timiş, Mihai Ritivoiu, a declarat că azotatul de amoniu a fost izolat şi nu reprezintă un pericol. 

Luci Muşuroi a declarat, joi seară, pentru News.ro, că este prematur să vorbească despre depăşiri înregistrate de staţiile de monitorizare a calităţii aerului.

”Momentan, staţiile din Timisoara nu au înregistrat depăşiri, dar trebuie să ne gândim că e calm atmosferic, este prematur sa vorbim de depăşiri. Azotatul de amoniu nu a ars, îl evacuează colegii de la ISU”, a declarat Muşuroi.

Prefectul judeţului Timiş, Mihai Ritivoiu a declarat, pentru News.ro, că niciuna dintre cele şapte staţii de monitorizare a calităţii aerului, din Timiş, nu au înregistrat depăşiri ale valorilor.

”În acest moment cele 7 staţii din Timiş nu înregistrează nicio depăşire, cinci dintre acestea sunt în Timişoara. Norul este compact, dacă e săa vorbim despre un noroc. Vestea bună este că am depăşit momentul critic, azotatul de amoniu a fost izolat, se acţionează pentru lichidarea incendiului. Cât despre fum, în acest moment nu afectează calitatea aerului în Timişoara. Nu avem depăşiri”, a declarat Ritivoiu.

Un incendiu puternic a izbucnit, joi după-amiază, la fosta fabrică de ţigări a omului de afaceri Zaher Iskandarani, care a fost dat în urmărire internaţională, după ce a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare, pentru contrabandă cu ţigări. 

Una dintre halele fabricii, care se află în localitatea Săcălaz, lângă Timişoara, în care au fost depozitate jocuri electronice, a luat foc, iar pentru zona respectivă a fost transmis mesaj RO-Alert din cauza degajării mari de fum. Pompirii au anunţat că există pericol de extindere la un compartiment al halei în care este depozitat azotat de amoniu lichid.

Comentarii

comentarii