Acasă Eveniment Garda Forestieră Timișoara a dat  amenzi de 313.000 lei

Garda Forestieră Timișoara a dat  amenzi de 313.000 lei

DISTRIBUIȚI

În perioada aprilie-mai 2022, Garda Forestieră Timișoara a realizat acțiuni de control pentru respectarea regimului silvic în fondul forestier național.

S-a acordat o atenție deosebită parchetelor aflate în exploatare, a circulației materialului lemnos, urmăririi gestionare a masei lemnoase și modului în care sunt înregistrate și urmărite stocurile agenților economici care desfășoară activități de exploatare și/sau prelucrare.

Aceste acțiuni s-au desfășurat pe raza județelor Caraș-Severin, Hunedoara și Timiș.

Inspectorii au dat 130 sancțiuni contravenționale cu valoare totala de 313.000 lei.

Au fost confiscat un volum total de 364 mc material lemnos cu valoare de peste 84.680 lei.

Au fost efectuate verificări în echipe mixte unde au participat și reprezentanții inspectoratelor județene de poliție, fiind aplicate un număr de 11 sancțiuni contravenționale cu o valoare de 66.000 lei iar ca măsură complementară s-a confiscat total volumul de 257 mc cu o valoare de peste 79.075 lei.

Garda Forestieră a identificat suprafețe de fond forestier pentru care nu este asigurată paza.

Astfel împreună cu ocoalele silvice nominalizate, au fost preluate în vederea asigurării pazei 793 ha de pădure. Din total de 25.176 ha de pădure din județele Hunedoara și Caraș-Severin cuprinse în Catalogul național al pădurilor virgine și cvasi-virgine, 637 ha de pădure au fost avizate și introduse în Catalogul național al pădurilor virgine și cvasivirgine în decursul anului 2022.

 

 

Comentarii

comentarii