Acasă Administraţie Garda Forestieră Timișoara a dat amenzi de 60.000 lei și a confiscat...

Garda Forestieră Timișoara a dat amenzi de 60.000 lei și a confiscat 282,72 mc de lemne în valoare de 59.506,80 lei

DISTRIBUIȚI

Garda Forestieră Timișoara a verificat activitatea de cultură și refacerea pădurilor la 26 de ocoale silvice din vestul țării, în luna octombrie 2022.

Înlocuirea arboretelor ajunse la vârsta exploatabilității cu arborete tinere este o preocupare constantă a silvicultorilor. Controlul anual al regenerarilor se face toamna, înainte de încheierea sezonului de vegetatie.

În urma acestor verificări se stabilește suprafața pe care este necesar să se realizeze plantații, lucrări de întreținere ale acestora cât și lucrările de ajutorare a regenerărilor naturale. Se urmărește ca pădurea să se regenereze pe cale naturală, iar doar în acele locuri în care nu este posibil acest lucru să se intervină cu plantații sau completări ale regenerărilor instalate pe cale naturală.

În urma controalelor realizate la cele 26 de ocoale silvice din zona de vest a României, s-a parcurs în teren suprafața de 397,57 ha cu regenerări naturale și 90,12 ha cu regenerări artificiale, realizate prin plantarea de puieți forestieri.

Datorită secetei din vara acestui an, s-a produs uscarea unor plantații peste procentul fiziologic normal. O astfel de situație, a fost întâlnită în teren pe suprafața de 26,82 ha, în anul următor fiind necesară completarea plantațiilor afectate pe o suprafață de 20,03 ha.

S-au lăsat măsuri de monitorizare a stării regenerărilor, de planificare și executare în anul 2023 a lucrărilor de ajutorare a regenerărilor naturale și de descopleșiri în plantații.

De asemenea, tot în luna octombrie 2022, Garda Forestieră Timișoara a efectuat și acțiuni de control privind respectarea regimului silvic în fondul forestier național.

În urma acestor verificări au rezultat următoarele: 20 sancțiuni contravenționale cu o valoare totală de 53750 lei și a fost confiscat un volum total de 123,28 mc material lemnos cu o valoare de 17963,99 lei.

Au fost efectuate verificări în echipe mixte unde au participat și reprezentanții inspectoratelor județene de poliție, fiind aplicate un număr de 6 sancțiuni contravenționale cu o valoare de 60.000 lei iar ca măsură complementară s-a confiscat total volumul de 282,72 mc cu o valoare de 59506,80 lei.

 

Comentarii

comentarii