Acasă Cultura Gaudeamus – carte de învăţătură şi-a deschis porţile

Gaudeamus – carte de învăţătură şi-a deschis porţile

DISTRIBUIȚI

Miercuri, 13 mai, din cauza unei ploi de mai, instalate cu minute înainte, deschiderea oficială a târgului de carte Gaudeamus Timişoara, ediţia a V-a, s-a mutat înăuntrul cortului mare din Unirii. Pentru a celebra cum se cuvine deschiderea celui mai important târg de carte de la noi, au vorbit Vladimir Epstein, directorul executiv al evenimentului, care a declarat că, în ciuda tuturor impedimentelor de vreme sau crize financiare, speră ca târgul să fie un real succes, urmat de preşedintele de onoare al târgului , prof. univ. dr. Vasile Ostafe, prorector în cadrul Universităţii de Vest Timişoara, prin cuvintele căruia târgul Gaudeamus şi-a început oficial activitatea. Evenimentul ce poartă numărul 50 din seria manifestărilor expoziţionale organizate, începând din anul 1994, sub sigla Gaudeamus şi reunite în cadrul programului Lectura, organizat de Radio România – echipa Gaudeamus şi Radio Timişoara – cu sprijinul Primăriei Municipiului Timişoara, va fi deschis până duminică, 17 mai.
Târgul reuneşte, în acest an, pe o suprafaţă mai mare cu 10% faţă de cea de anul trecut, 62 de expozanţi, reprezentând segmentele principale din domeniile editorial şi educaţional.
Sunt prezente: 23 de edituri româneşti, 23 de edituri străine reprezentate de agenţii de difuzare româneşti, 5 instituţii de învăţământ, 7 agenţii de difuzare de carte românească şi străină şi 4 producători şi distribuitori de materiale didactice şi produse multimedia.
Vizitatorii sunt aşteptaţi cu cele mai noi şi mai de succes apariţii editoriale ale unor prestigioase edituri româneşti şi din străinătate, dar şi o serie de reduceri foarte tentante.
Sub cortul alb din Unirii, elevii şi studenţii pot găsi, pe lângă foarte multe cărţi utile, şi câteva oferte educaţionale de la instituţiile de învăţământ superior din ţară.
Fiind un eveniment interactiv şi dinamic, târgul Gaudeamus oferă vizitatorilor posibilitatea de a-şi exprima opiniile printr-un vot, chiar dacă subiectiv, asupra ofertelor prezente şi a propriilor ierarhii, zilnic, între 13-16 mai.
Aceste opinii, pe lângă faptul că vor fi înregistrate în cadrul Votului Publicului, vor aduce unui vizitator un notebook marca Acer, oferit de magazinultau.ro, partenerul IT al târgului.
Tot ceea ce trebuie să faceţi ca să vă înscrieţi la tombolă este să achiziţionaţi două cărţi şi să completaţi corect buletinul pe care îl primiţi la intrarea în pavilion.
Pe lângă oferta expoziţională, Gaudeamus pune la dispoziţie expozanţilor şi vizitatorilor “Coşul Târgului”, care va reuni donaţiile de carte, fondul astfel colectat având ca destinaţie localitatea Dudeştii Noi din jud. Timiş, unde, în acest an, va fi inaugurată o bibliotecă rurală.
Programul de vizitare a târgului este următorul: miercuri – sâmbătă, între orele 11 şi 20, iar duminică, între orele 10 şi 15. Intrarea este liberă.

Comentarii

comentarii