Acasă Actualitate GE Healthcare a adus la Timișoara cele mai noi tehnologii de imagistică...

GE Healthcare a adus la Timișoara cele mai noi tehnologii de imagistică medicală pentru sănătatea femeilor

DISTRIBUIȚI

GE Healthcare se află în turneu prin Europa, vizitând 9 țări și 20 de orașe timp de 6 luni pentru a prezenta cele mai recente inovații în imagistica medicală, tehnologii și soluții care pot ajuta în mod eficient la detectarea precoce a cancerului, oferind în același timp un diagnostic rapid pacienților care au nevoie de el. Camionul special conceput de GE Healthcare, împreună cu o echipă de specialiști invitați, se află în România în perioada 7 – 23 iunie, pentru a prezenta soluții pentru sănătatea  femeilor, de radiologie și de ultrasonografie.  Ieri, camionul GE Healthcare s-a aflat la Timișoara. 

Sub motto-ul „Every image tells a story”, proiectul scoate în evidență importanța imagisticii de diagnostic în tratamentul afecțiunilor, precum și îmbunătățirea experienței pacientului și a eficienței fluxului de lucru al specialiștilor și tehnicienilor.

În cadrul turneului, echipa GE Healthcare ghidează vizitatorii într-un tur personalizat al tehnologiilor și soluțiilor pentru sănătatea femeilor, de radiologie și de ultrasonografie, soluții care pot ajuta la un diagnostic rapid și optim. Echipa GE Healthcare așteaptă radiologi, oncologi și alți profesioniști, precum și studenți din industrie, pentru a afla informații valoroase despre soluțiile inovatoare de imagistică medicală.

Potrivit Planului Național de Combatere a Cancerului, în România, cancerul de sân reprezintă o problemă majoră de sănătate publică, fiind cel mai frecvent cancer întâlnit la populația feminină și principala cauză de mortalitate prin cancer la femei. În anul 2020, conform Globocan, în România au fost diagnosticate 12085 cazuri noi de cancer de sân și au fost înregistrate 3918 decese ca urmare a acestei afecțiuni.

Lipsa unui program de screening populațional organizat pentru cancerul de sân și ineficiența screeningului mamar oportunist au impact în numărul relativ mare de cazuri noi descoperite în stadii avansate de boală.

Media anilor de viață pierduți prematur prin cancer de sân este de aproximativ 7 ani la 1000 de femei adulte, în timp ce rata de supraviețuire la 5 ani este de aproximativ 75% în România, față de 83% în UE.

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), în 2020, 2.3 milioane de femei au fost diagnosticate cu cancer de sân și au fost înregistrate 685.000 de decese la nivel global. La sfârșitul anului 2020, 7,8 milioane de femei au fost declarate supraviețuitoare ale bolii, după ce au fost diagnosticate cu cancer de sân în ultimii 5 ani.

„Prezența tehnologiilor GE Healthcare și întregul turneu au scopul de a crește gradul de conștientizare cu privire la importanța examinărilor medicale în timp util, la detectarea afecțiunilor suficient de devreme pentru a începe tratamentul adecvat, crescând șansele de supraviețuire. Examinările de screening regulate și efectuate în timp util sunt esențiale pentru diagnosticarea precoce a bolilor, atunci când șansele pentru un tratament eficient sunt cele mai mari. Întârzierea screening-urilor recomandate poate duce la omiterea de cancere în stadiu incipient, care nu sunt detectate până când sunt deja mai avansate și potenţial mai dificil de tratat, ceea ce are un impact atât asupra șanselor de vindecare, cât și asupra costului tratamentului. Este foarte important să încurajăm femeile să meargă la controale medicale preventive. Aceste lucruri nu se pot schimba fără conștientizarea și acțiunea directă a pacientului”, a declarat Alexandra Munteanu, Country Manager GE Healthcare pentru România și Republica Moldova.

Temele principale ale turneului sunt soluții pentru problemele de sănătate ale femeilor, de radiologie și de ultrasonografie, diagnosticarea rapidă și depistarea precoce a cancerului. Printre tehnologiile prezentate se numără următoarele:

  • Senographe Pristina™ – un sistem de mamografie 3D, care facilitează poziționarea pacientului și oferă mai mult confort în timpul examinării. Frica de compresie a sânilor este unul dintre motivele pentru care femeile nu merg la medic pentru examinarea sânilor și au o stare de anxietate pentru că nu pot controla compresia. Prin componenta de autocompresie, GE oferă pacienților control asupra examenului, sub supravegherea medicului sau tehnicianului, pentru a ajunge astfel la compresia potrivită. Expunerea la radiațiile unei mamografii nu ar trebui să determine un pacient să renunțe la examinările de care are nevoie. Mamografia 3D realizată de Senographe Pristina™ oferă o imagine excepțional de clară și detaliată pentru detectarea și diagnosticarea cancerului de sân, la aceeași doză ca în cazul mamografiei 2D standard.
  • Invenia™ ABUS 2.0 – sistemul automat de ecografie a sânilor conceput pentru detectarea cancerului în țesutul mamar dens și care, în combinație cu mamografia, oferă o acuratețe mai mare în depistarea cancerului de sân. Peste 40 la sută dintre femei au țesut mamar dens, unul dintre cei mai puternici factori de risc comuni pentru dezvoltarea cancerului de sân. În sânii denși, cancerele pot fi mascate pe mamografia 2D, ceea ce poate întârzia diagnosticarea afecțiunii. Atât țesutul mamar dens, cât și cancerul apar albe pe o mamografie, creând un efect de camuflaj periculos și o dilemă pentru radiologi, al căror scop este să descopere cancerul de sân cât mai devreme posibil. Examinarea suplimentară cu Invenia ABUS 2.0 transformă îngrijirea sânilor din reactivă în proactivă. Studiile de cercetare clinică demonstrează că atunci când sunt utilizate ca adjuvant la mamografie, radiografiile realizate cu Invenia ABUS au detectat cancere mici, vizibile numai prin intermediul acestui sistem. Detectarea lor în această etapă incipientă are implicații importante pentru prognostic și poate reduce costul îngrijirii.
  • Seria LOGIQ™ E10 – cea mai recentă tehnologie cu ultrasunete care utilizează inovații și inteligență artificială și ajută utilizatorii să îmbunătățească viteza și acuratețea diagnosticului. Seria LOGIQ E10 este alegerea inteligentă în domeniul ultrasunetelor, iar versatilitatea și scalabilitatea sa multifuncțională îi ajută pe operatori să abordeze game largi de aplicații clinice și grupe extinse de pacienți.
  • AMX Navigate – un sistem digital mobil cu raze X, care împreună cu detectorii digitali de înaltă rezoluție FlashPad™ HD de 100 de microni permit vizualizarea multor detalii cu afișaj excelent. Tehnologia unică, personalizabilă, fără fir, permite comutarea automată a canalelor pentru a îmbunătăți transmiterea imaginii. AMX Navigate este primul sistem cu coloană telescopică Free Motion din industrie, care reduce forța de ridicare cu până la 70 la sută. Amprenta mică și sistemul de propulsie sensibil la presiune facilitează și mai mult o poziționare ușoară, chiar și în cele mai înguste spații.

În cadrul acestui tur, GE Healthcare discută cu experții din domeniu despre experiența pacientului, care este deosebit de importantă pentru crearea și dezvoltarea de noi tehnologii. Serviciile și soluțiile care pot accelera depistarea leziunilor în cadrul examinărilor de rutină sunt esențiale, întrucât o depistare precoce a cancerului poate determina rezultate mai bune în tratamente.

Comentarii

comentarii