Acasă Actualitate Generatorii de deșeuri medicale sau din construcții din Timișoara au termen până...

Generatorii de deșeuri medicale sau din construcții din Timișoara au termen până la 1 martie să stabilească cum scapă de ele

DISTRIBUIȚI

Reprezentanții Primăriei Timișoara le amintesc producătorilor de deșeuri medicale din municipiu că, potrivit art. 5, lit. A din HCL nr. 190/2020, până la 1 martie trebuie să depună „Planul de eliminare a deşeurilor pentru activităţile medicale pe care le-au desfășurat în anul precedent pe teritoriul municipiului Timişoara”. Conţinutul Planului de eliminare a deşeurilor este prevăzut la art. 5, lit. B din actul normativ local menționat.

Același termen, de 1 martie, există și în cazul producătorilor de deșeuri din construcții și demolări. Acestora li se aplică prevederile HCL nr. 189/2020. „Deşeurile de la lucrările de intervenţii, refaceri şi construcţii edilitar–gospodăreşti, vor fi gestionate de producător/generator, care are obligaţia să prezinte anual, până la data de 01 martie, compartimentului de specialitate din cadrul Primăriei Municipiului Timişoara, Planul de eliminare a deşeurilor pentru activităţile pe care le-a desfășurat în anul precedent pe teritoriul municipiului Timişoara. Conţinutul Planului de eliminare a deşeurilor este prevăzut la art. 10, alin. (2) din actul normativ menționat anterior”, transmit reprezentanții primăriei.

Atât pentru deșeurile medicale, cât și pentru cele din construcții, planul va fi depus în două exemplare, din care un exemplar vizat va putea fi ridicat de la camera 12, după 15 zile. În cazul planurilor incorecte sau incomplete, documentaţia va fi restituită la acelaşi ghişeu, urmând a se depune o nouă documentaţie, întocmită în conformitate cu prevederile legale în vigoare.

Nedepunerea Planului de eliminare a deşeurilor, în termenul prevăzut de actele normative locale, se sancţionează contravenţional, astfel:

– pentru persoane fizice cu amendă cuprinsă între 1.500 – 2.000 lei;

– pentru persoane juridice cu amendă cuprinsă între 2.000 – 2.500 lei.

Aceste documente se depun la Primăria Municipiului Timişoara, camera 12 – Serviciul Informare și Consiliere Cetăţeni, ghişeele 1 şi 2.

Comentarii

comentarii