Acasă Actualitate Generozitate rotariană! Balul Inimilor Mari, în sprijinul copiilor orfani, cu autism și...

Generozitate rotariană! Balul Inimilor Mari, în sprijinul copiilor orfani, cu autism și cu ADHD, de la DGASPC Timiș

DISTRIBUIȚI

Rotary Club Cetate Timișoara a organizat ”Balul Inimilor Mari”, sâmbătă 18 noiembrie, de la ora 19:00 – o seară minunată de gală dedicată generozității și proiectelor pentru copii, cu prilejul evenimentului caritabil anual, care s-a desfășurat, la Venus Grand Ballroom.

Amfitrionul serii a fost inegalabila și neobosita Amalia Matei, care a prezenta fiecare eveniment organizat de rotarieni în eleganta sală de evenimente de la Venue Timișoara.

Ovidiu Bunget, guvernatorul Districtului Rotary 2241 România – Republica Moldova, a fost cel care a deschis Balul Inimilor Mari:

“E o bucurie și o onoare sa fiu prezent alături de dumneavoastră, colegi rotarieni, în calitate de guvernator al Districtului 2241 România- Republica Moldova, la Balul Rotary Club Cetate.

Districtul 2241 se situează în top 5 la nivel mondial dintre cele 535 de districte ale Rotary International. Fără nicio îndoială, în parcursul meu, pot să spun că Rotary este cea mai frumoasă și dinamica organizație, mai ales prin prietenia participativă.

Eu fac parte dintr-un club extraordinar căruia îi mulțumesc pentru susținere, îi mulțumesc fiecărui membru și pentru că toți îmi sunt alături în această perioadă reprezentativă pentru mișcarea rotariana. Împreună putem crea speranțe mari în lume”.

De asemenea, în mesajul său, Petru Deutsch, președintele Rotary Club Cetate Timișoara, a spus:

“Mă bucur să mă aflu printre atâția prieteni la cel mai important eveniment caritabil, care anul acesta se numește Balul Inimilor Mari, unde strângem fonduri pentru proiectele noastre frumoase în slujba comunității.

Banii pe care îi adunăm la bal prin generozitatea membrilor rotarieni înseamnă foarte multă speranță pentru copiii cu autism sau ADHD care așteaptă un echipament medical special de stimulare neuromotorie și amenajarea unei case familiale unde vor sta 12 copii orfani în satul Mănăstire din Birda Timiș.

Activitățile noastre au legătură cu copiii din evidența Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Timiș, o instituție care face efortul să asigure condiții excelente pentru toți micuții care au nevoie de casă, masă și familie, dar și celor care, chiar dacă au cămin, se confruntă cu probleme de sănătate. Avem planuri de proiecte dedicate copiilor din medii defavorizate și proiectăm strângerea de fonduri care să ne asigure finanțarea”.

Rotarienii au socializat, au dansat pe muzica formației Qband, s-au delectat pe o poveste muzicală dansată, dar au făcut și donații, au jucat la tombolă și au licitat sume consistente pe diferite obiecte de artă donate de artiștii generoși ai Timișoarei.

Cu ocazia Balului Inimilor Mari, au fost premiați rotarienii care au fost cei mai implicați în diferite proiecte de-a lungul anului.

Surpriza serii a fost apariția neașteptată a actorului Claudiu Bleonț care a interpretat magistral mai multe poeme, încât i-a făcut pe toți cei prezenți în sală să asculte înțepeniți de emoție.

Clubul Rotariu Cetate are proiecte mai vechi pe care le continuă, majoritatea sunt în zona socială, precum și un parteneriat cu DGASPC Timiș nou care a început în anul rotarian 2023 – 2024.

Proiectul de parteneriat cu DGASPC Timiș care a început în 2023 în această toamnă are trei obiective.

Rotarienii au adus deja echipamente speciale, trei monitoare de funcții vitale la copii din cadrul Centrului de reabilitare și recuperare neuropsihiatrică din Timișoara, care va fi construit chiar în curtea DGASPC.

Acolo vor fi găzduiți 12 copii cu dizabilități grave. Pentru monitorizarea lor superioară este nevoie de aceste aparate speciale pe care Clubul Rotary Cetate le-a achiziționat și oferit.

Al doilea proiect pe care Rotary Cetate Timișoara îl va desfășura cu DGASPC este achiziționarea unui aparat pentru stimularea senzorială destinat copiilor cu dizabilități neuropsihice.

A fost identificat echipamentul și la bal s-a strâns o parte din bani, pe lângă alte donații pe care rotarienii deja le-au făcut. Valoarea aparatului este de 11000 € plus TVA.

Alt proiect pe care Rotary Cetate îl va desfășura cu DGASPC este dotarea unei case de tip familial Ioana din comuna Birda sat Mănăstire din județul Timiș, unde se află copii orfani. “Noi ne vom ocupa de utilare cu mobilier, de achizitionarea de consumabile, etc , în primă fază”, a spus Deutcsh.

Imobilul din Birda este în faza de renovare și amenajare pe care o execută primăria din Birda, însă pentru funcționarea optimă, începând cu anul 2024, este necesar dotări suplimentare, amenajare și decorarea camerelor, mobilier pentru bucătărie, mobilier pentru băi și hol de care se va ocupa Rotary Cetate. Valoarea se ridică la 10000 €.

Comentarii

comentarii