Acasă Eveniment UPDATE 3: Genocid pe Aeroportul din Caransebeş

UPDATE 3: Genocid pe Aeroportul din Caransebeş

617
DISTRIBUIȚI

Şoferul teribil – fiul unui cunoscut doctor din Caransebeş, fostul şef al democrat liberalilor din Caransebeş şi fost consilier judeţean

Unul dintre accidentaţi este tânărul pilot Cazacu Cătălin de la Taifun Racing, campion naţional la motociclism

UPDATE1: Tânărul care a provocat accidentul la competiţia de motociclism era sub influenţa alcoolului

UPDATE 2: Tânărul care a accidentat patru persoane la Caransebeş, dus la Parchet pentru ordonanţă de reţinere

UPDATE 3:Tânărul care a accidentat patru persoane pe pista Aeroportului Caransebeş a fost reţinut

A doua etapă de motociclism din cadrul Campionatului Naţional de Motociclism viteză pe aeroport a fost una nefastă pentru iubitorii motosportului. Iniţial familia Pascotă, tatăl şi fiul, au avut accidente pe circuit, lui Ionel Pascota chiar luându-i motocicleta foc.Seria neagra a culminat cu gestul teribilist al unui tânăr aflat la volanul unei Alfa Romeo roşie, care a intrat cu maşina pe pista de concurs, a spulberat motocicliştii aflaţi la start şi a intrat direct în public. "Eu împreună cu câţiva arbitrii am încercat să-l oprim şi am sărit în faţa maşini. Pur şi simplu mi-a trecut peste mână, nu i-a păsat" spune Cătălin Cazacu, campion naţional.După ce au fugit de pe pistă, mai mulţi motociclişti s-au luat după şoferul care părea drogat şi l-au imobilizat într-o râpă în satul Zerveşti, unde şoferul a spart baia de ulei a bolidului sport. Chiar şi aşa aceştia nu s-au lăsat în mâinile motocicliştilor, ci au făcut cale întoarsă şi s-au oprit la Poliţia din Caransebeş. Cei doi tineri au refuzat să sufle în etilotest, fiind conduşi la Spitalul Municipal de Urgenţă Caransebeş pentru recoltarea de probe biologice. "Probele au fost sigilate şi vor fi analizate la laboratorul din Timişoara" spune agentul Ancuţa Cărbunarul, purtătorul de cuvânt al IPJ CS. La Spital a fost necesară intervenţia mascaţilor deoarece peste 300 de motociclişti erau pregătiţi să-i linşeze pe cei doi. Alte câteva sute aşteptau în faţa sediului Poliţiei din Caransebeş. Acum cei doi sunt audiaţi de către prim procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Caransebeş.

Şoferul teribil – fiul unui cunoscut doctor din Caransebeş

Potrivit unui comunicat de presă al Federaţiei Române de Motociclism, bărbatul care a provocat accidentul este Ungur Cristian, fiul unui cunoscut doctor din Caransebeş, el intrând neautorizat cu un autoturism Alfa Romeo pe aeroportul de la Caransebeş, în timpul desfăşurării unei etape de motociclism viteză.
"Observând că pe pistă a pătruns maşina marca Alfa Romeo de culoare roşie, cu numărul CS 23 CRI, directorul de concurs a oprit startul copiilor de la clasa Juniori 2 şi a solicitat scoaterea maşinii de pe pistă. Conducând maşina înmatriculată pe numele său, Ungur Cristian a făcut un tur de pistă pe contrasens şi, deşi i s-a semnalizat să oprească, a accelerat şi a trecut printre copiii opriţi în grila de start cu peste 100 km/h. Ungur Cristian a accelerat încă 100 de metri, după care a intrat în public, accidentând trei persoane, dintre care două grav. Unul dintre accidentaţi este tânărul pilot Cazacu Cătălin de la Taifun Racing, campion naţional la motociclism", se arată în comunicatul citat.

Ungur Cristian a ieşit apoi din aeroport şi a plecat spre Muntele Mic, fiind urmărit cu maşini şi motociclete de către sportivi. Potrivit FRM, primarul din Văliug a avut o tentativă de a-l opri pe Cristian Ungur cu un microbuz Mercedes pe care l-a pus de-a lungul drumului, însă tânărul l-a tamponat. "Ungur s-a întors spre oraş, însoţit de «copilotul» său, refugiindu-se în sediul Poliţiei Municipiului Caransebeş. Sportivii au fost opriţi în afara sediului de cadrele de poliţie, în timp ce Ungur Cristian ameninţa că îi omoară. Ungur Cristian şi motocicliştii implicaţi în urmărire au fost duşi la Spitalul Judeţean pentru recoltarea de probe biologice. Ungur Cristian a refuzat proba etilotest", se mai arată în comunicatul citat.

UPDATE1: Tânărul care a provocat accidentul la competiţia de motociclism era sub influenţa alcoolului

Tânărul care a intrat cu maşina pe pista aeroportului din Caransebeş, în timpul unui concurs de motociclism, accidentând patru persoane, este cercetat pentru vătămare corporală din culpă, conducerea unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice şi părăsirea locului accidentului.
Purtătorul al al Poliţiei Judeţene Caraş-Severin, Ancuţa Cărbunaru, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că tânărul Cristian Ungur este cercetat pentru trei infraţiuni,urmând ca procurorul care se ocupă de caz să decidă dacă va emite ordonanţă de reţinere pe numele şoferului.
"Încă se fac cercetări la Poliţia Caransebeş, iar tânărul este audiat. Se fac cercetări pentru acuzaţiile de vătămare corporală din culpă, conducerea unui autrovehicul sub influenţa alcoolului cu o îmbibaţie alcoolică în sânge de 0,80 de miligrame la mie şi părăsirea locului accidentului fără înştiinţarea organelor de poliţie. În funcţie de rezultatele cercetărilor, poliţiştii vor decide dacă se va emite ordonanţă de reţinere", a spus Ancuţa Cărbunaru.
Potrivit sursei citate, cercetările şi audierile în acest caz se fac sub îndrumarea prim-procurorului Parchetului Judecătoriei Caransebeş.
Prefectul judeţului Caraş Severin, Octavian Tunea, declara că tânărul "a fost testat cu fiola", care a indicat că nu consumase băuturi alcoolice sau droguri.
De asemenea, prefectul a precizat că tânărul este fiul unui medic din Caransebeş care a candidat la Primărie, iar ulterior, obţinând un scor slab, s-a retras din politică.
 

UPDATE2: Tânărul care a accidentat patru persoane la Caransebeş, dus la Parchet pentru ordonanţă de reţinere

Tânărul care duminică după-amiază a intrat cu maşina pe pista Aeroportului Caransebeş în timpul unui concurs de motociclism şi a lovit patru persoane din public a fost dus la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caransebeş, unde procurorii vor decide dacă vor emite ordonanţă de reţinere pe numele său.
În prezent, procurorii îi audiază pe Cristian Ungur şi pe martori, urmând să decidă dacă îi vor da tânărului ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore. Tânărul a fost ţinut în secţia de poliţie din Caransebeş timp de aproape opt ore, timp în care a fost audiat. Au mai fost audiaţi şi alţi martori care s-au aflat la concursul de motociclism şi au văzut accidentul. "Şoferul este cercetat pentru vătămare corporală din culpă, conducerea unui autoturism cu o îmbibaţie alcoolică în sânge mai mare de 0,80 miligrame la mie şi părăsirea locului accidentului fără înştiinţarea organelor de poliţie", a spus Ancuţa Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Caraş-Severin. Duminică după-amiază, tânărul a intrat cu maşina pe pista aeroportului din Caransebeş, unde se desfăşura Campionatul Naţional Individual de Viteză la Motociclism, iar patru persoane au fost rănite şi transportate la spitalul din Caransebeş. Doi dintre răniţi aveau leziuni minore şi au părăsit unitatea medicală, iar celelalte două persoane rănite au leziuni severe şi vor rămâne internate în spital câteva săptămâni. Medicul Ioan Ungur, tatăl lui Cristian Ungur, a declarat duminică seară pentru MEDIAFAX că nu a avut niciodată probleme cu fiul său şi că acesta trebuie să răspundă pentru ceea ce a făcut, pentru că nu are nicio scuză. "Este major, trebuie să răspundă. Să fie reţinut. Mi se pare normal să fie reţinut, asta e", a spus Ioan Ungur, care este membru PDL.

UPDATE 3:Tânărul care a accidentat patru persoane pe pista Aeroportului Caransebeş a fost reţinut

Tânărul care duminică după-amiază a intrat cu maşina pe pista Aeroportului Caransebeş în timpul unui concurs de motociclism şi a lovit patru persoane din public a fost reţinut în baza unei ordonanţe pentru 24 de ore emise de Parchetul de pe lângă Judecătoria Caransebeş.
Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Caraş-Severin, Ancuţa Cărbunaru, a declarat luni dimineaţă corespondentului MEDIAFAX că tânărul a fost reţinut şi dus în arestul Poliţiei, urmând să fie propus instanţei de judecată pentru mandat de arestare preventivă.
"Şoferul a fost reţinut pentru 24 de ore pe baza ordonanţei de reţinere emisă de procurori. El a fost adus în arestul Poliţiei şi urmează ca în această după-amiază să fie prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă", a spus Ancuţa Cărbunaru.
Potrivit acesteia, Cristian Ungur este acuzat de vătămare corporală din culpă, de conducerea unui autoturism cu o îmbibaţie alcoolică în sânge mai mare de 0,80 miligrame la mie şi pentru părăsirea locului accidentului fără înştiinţarea organelor de poliţie.

{vsig}galerie/aeroport caransebes{/vsig}  

Comentarii

comentarii