Acasă Economic Georgică Cornu este preşedintele Asociaţie Camerelor de comerţ din Euroregiunea DKMT

Georgică Cornu este preşedintele Asociaţie Camerelor de comerţ din Euroregiunea DKMT

DISTRIBUIȚI

Georgica CornuÎn cursul lunii februarie, la convocarea Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timişoara, a avut loc prima Adunare Generală Extraordinară a Asociaţiei Camerelor de Comerţ din Euroregiunea Dunăre-Criş-Mureş-Tisa. La iniţiativa Camerei timişorene, după o perioadă de un an de demersuri legale, s-a constituit ca persoană juridică românească Asociaţia camerelor de comerţ din Euroregiunea DKMT, conform Certificatului de înregistrare fiscală emis în 21 ianuarie 2010.
Făcând o scurtă incursiune în istoria DKMT, în 10 septembrie 1992 judeţele Timiş (România) şi Csongrad (Ungaria) au semnat un protocol de colaborare prin care îşi exprimau disponibilitatea pentru instaurarea unor relaţii la nivelul localităţilor din cele două judeţe, precum şi intermedierea nevoilor apărute în acest sens, pe plan economic, ştiinţific, tehnic, cultural, comunicaţii, învăţământ etc. După 1997, au demarat discuţii pentru extinderea acestei colaborări la judeţele Arad, Caraș-Severin și Hunedoara din România, Bács-Kiskun, Békés și Jász-Nagykun-Szolnok din Ungaria şi Provincia Autonomă Voivodina din Serbia. Astfel, în 21 noiembrie 1997, la Szeged, s-a semnat Protocolul de Colaborare între cele 9 regiuni, care consfinţeşte dorinţa semnatarilor de a „conlucra în spirit reciproc avantajos în scopul dezvoltării cooperării regionale în Europa„. Urmarea acestui document, camerele de comerţ din aceste regiuni au adoptat, în 12 februarie 1998, la Szeged, o Declarație prin care îşi exprimă dorinţa de aderare la colaborarea regională şi participarea la realizarea obiectivelor de dezvoltare economică.  
Adunarea Generală a membrilor Asociaţiei camerelor din Euroregiunea DKMT a aprobat cu majoritate de voturi punctele cuprinse pe ordinea de zi: viziunea, misiunea şi scopul Asociației, aceea  de a deveni lider în mediul de afaceri euroregional, pentru creşterea bunăstării şi a competitivităţii firmelor şi a  Euroregiunii DKMT; programul de activitate pentru anul 2010; sigla şi sloganul Asociaţiei („Împreună construim viitorul“); organigrama; regulamentul de funcţionare a Consiliului Director; lista serviciilor oferite de Asociaţie.
Asociaţia camerelor din Euroregiunea DKMT este formată din preşedinţii camerelor de comerţ Arad, Caraş-Severin, Hunedoara şi Timișoara (România),  Bács-Kiskun, Békés, Csongrad şi Jász-Nagykun-Szolnok (Ungaria) şi Camera Economică a Vojvodinei (Serbia). Preşedintele în exerciţiu al Asociaţiei este Georgică Cornu, preşedintele CCIAT.

Comentarii

comentarii