Acasă Economic Georgică Cornu: ”Oamenii de afaceri români sunt băgați, pe capete, în pușcării”

Georgică Cornu: ”Oamenii de afaceri români sunt băgați, pe capete, în pușcării”

6278
DISTRIBUIȚI

Omul de afaceri Georgică Cornu, președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, face acuzații grave: lichidatorii, băncile și Guvernul au falimentat firmele românești, iar oamenii de afaceri români sunt băgați, pe capete, în pușcării. În doar cinci ani, Georgică Cornu a ajuns de la un imperiu de firme, cu peste 4.000 de angajați, la bătaia de joc a lichidatorilor judiciari. Rând pe rând toate firmele sale au intrat în lichidare sau faliment.

”Lichidatorii, bancile şi Guvernul au falimentat mediul de afaceri cu capital romanesc

Incepand din 2012, duc o lupta apriga cu lichidatorii, bancile şi anumite entitati aparţinand Statului roman – CNADR, RAAN, consilii judeţene, primarii.

Am condus societatea Izometal – Magellan SRL şi am fost acţionar in alte firme care au facut parte din grupul cunoscut tuturor sub numele de IZOMETAL CONFORT.

In perioada 2007-2012, grupul de firme a platit Statului roman peste 40 de milioane de Euro taxe şi impozite, apoi bancilor 70 de milioane de Euro dobanzi şi comisioane, a avut angajaţi, cu carte de munca, peste 4000 de persoane. In plus, a facut investiţii de multe zeci de milioane de Euro.

In anul 2012, odata cu instalarea Guvernului Ponta, statul roman nu şi-a mai achitat obligaţiile contractuale pe care le avea faţa de firmele cu capital romanesc, declanşand insolvenţa in masa. In consecinţa, am asistat la formarea unei noi categorii sociale, LICHIDATORII. Ei au fost instrumentul prin care a fost declanşata falimentarea, cu orice preţ, a firmelor romaneşti.

Sub umbrela legii 85/2006, lichidatorii şi-au inceput opera de demolare şi Iichidare a firmelor, a proprietaţilor şi aceasta in scopul de a beneficia, in mod nejustificat, in dauna creditorilor, de sume imense de bani. Vorbim aici de de zeci de milioane de Euro!

Apariţia lichidatorilor nu fost intamplatoare. Bancile şi-au dat “votul” favorabil, la fel şi Statul – prin ANAF (care de fapt era dator – debitor) şi firmele de leasing.

Grupul Izometal-Confort urma sa incaseze de la Statul Roman peste 450 de milioane de lei şi avea de platit sume simbolice. Toate creanţele invocate de ANAF şi de lichidatori sunt pure invenţii, insa ele au generat votarea, ca şi creanţa bugetara, a falimentului şi lichidarea, pe nimic, a activelor.

Cu titlu de exemplu, va voi indica faptul ca, doar pentru Confort – Timişoara, lichidatorul a luat o retribuţie fixa de… 1 milion de Euro!, plus inca 3-4 milioane de Euro, reprezentand comisioane de succes (cum poate fi vorba de “succes”, atunci cand lichidezi “pe nimic” activele unei firme?!?), cabinetul de avocatura agreeat de lichidator a luat alţi circa 4 milioane de Euro. Urmeaza, cu siguranţa, destule alte milioane, dar nimeni nu se grabeşte, iar motivul este unul foarte simplu : cu cat insolvenţa dureaza mai mult, cu atat se caştiga mai mulţi bani din ea.

Lichidatorul societaţii CONAR Arad (o alta firma din grupul Izometal-Confort) a luat, pana in prezent, ca persoana fizica, 3 milioane de lei doar salariu!!!

Lichidatorii societaţilor Izometal-Magellan SRL, C&C Mehedinti, Confort Drobeta Turnu Severin, MCT Impex, C&C Izometal, Manon Lescaut, Tantal Company – şi vorbim aici de doar doua persoane! – au luat, pana in prezent, peste 8 milioane de Euro salarii fixe şi comisioane de succes.

Votul pentru acest dezastru este dat, repet, de banci, ANAF, firmele de leasing şi “firme prietene”.

A fost nevoie de ataţia ani ca sa aflu, iata, in sfarşit, ca, timp de 5 ani de zile, bancile nu au platit niciun impozit Statului roman!!! Am aflat, mai intai, ca firmele multinaţionale produc doar pierderi, in Romania, fara ca cineva sa ia iniţiativa! In schimb, oamenii de afaceri romani sunt bagaţi, pe capete, in puşcarii.

O alta incalcare de lege, la cel mai inalt nivel: Guvernul Ponta a emis o hotarare prin care RAAN a intrat imediat in insolvenţa.

Şi atunci ma intreb eu: cum a acţionat Legea 85/2006, in legatura cu toate aceste acte frauduloase?!?!?

Am facut, in toata aceasta perioada, peste 300 de denunţuri penale, privind o parte din ilegalitaţile savarşite de lichidatori, banci, ANAF. Pe langa nerespectarea Legii 85/2006, am evidenţiat acte de corupţie, luare şi dare de mita, evaziune fiscala, bancruta frauduloasa – toate la nivel de sute de milioane de Euro. Fara vreun rezultat.

Grupul de firme Izometal – Confort avea, in 2012, datorii totale extra-group, 550 de milioane de lei şi resurse (creanţe certe şi exigibile stocuri de materiale etc) de circa 520 de milioane de lei, contracte in curs de derulare in valoare de peste 450 de milioane de Euro.

Şi atunci ne intrebam, de ce, oare, Justiţia romana este atat de preocupata ca lichidatorii, bancile şi angajaţii ANAF sa nu cumva sa plateasca pentru toate aceste uriaşe prejudicii provocate?!?”, a scris Georgică Cornu, pe pagina sa de Facebook.

Comentarii

comentarii