Acasă Economic Germanii de la ZF Friedrichshafen pregătesc angajări masive la centrul tehnic din...

Germanii de la ZF Friedrichshafen pregătesc angajări masive la centrul tehnic din Timișoara

1454
DISTRIBUIȚI

Producătorul german de echipamente auto ZF Friedrichshafen, prezent în România prin companiile TRW Automotive Safety Systems (Timișoara) și TRW Airbag Systems (Roman), intenționează să-și extindă amplasamentul din Timișoara, care va deveni o parte importantă a Centrului global de software al companiei, pregătind și angajări masive, până în 2024.

Competențele Centrului Tech din capitala Banatului urmează să fie extinse pentru a include soluții de acționare electrică. 150 de ingineri sunt angajați în prezent la Timișoara. Se așteaptă însă ca acest număr să crească semnificativ în următorii trei ani. Competențele Centrului din vestul României vor fi extinse de la sistemele de direcție și frânare la electromobilitate și soluții software, iar echipele de ingineri existente vor fi, de asemenea, consolidate

La Centrul Tehnic din Timișoara, inginerii lucrează în prezent la dezvoltarea sistemelor de direcție și frânare, în primul rând pentru divizia Active Safety Technology.

Germanii sunt prezenți pe piața românească prin intermediul companiei americane TRW Automotive, preluată în 2014 contra sumei de 12,4 miliarde dolari. Cele două subsidiare locale ale TRW, din Timișoara și Roman, au împreună 4.000 de angajați și sunt specializate în producția de volane și, respectiv, airbag-uri. Global, grupul german are circa 150.000 angajați și unități de producție și cercetare-dezvoltare în peste 40 de țări. În România, grupul german are peste 5.000 de angajați, la Timișoara, Roman, Oravița, Lupeni și Marghita.

Sursa: profit.ro

Comentarii

comentarii