Acasă Eveniment Gheorghe Breazu, principalul suspect în uciderea poliţistului de frontieră, a fost adus...

Gheorghe Breazu, principalul suspect în uciderea poliţistului de frontieră, a fost adus la Timişoara

711
DISTRIBUIȚI

Gheorghe Breazu, principalul suspect în cazul uciderii poliţistului de frontieră Tiberiu Sârbu, din Sânnicolau Mare, a fost extrădat marţi de autorităţile maghiare, urmând să fie audiat de procurori pentru omor deosebit de grav.
Gheorghe Breazu este, potrivit declaraţiilor celor patru prieteni ai săi, cel care în noaptea de vineri spre sâmbătă s-a luptat cu poliţistul de frontieră Tiberiu Sârbu, i-a luat arma şi ulterior l-a împuşcat în piept. Considerat principalul suspect de ucidere a poliţistului de frontieră de la Sânnicolau Mare, Breazu a fost încarcerat în arestul Poliţiei din Szeged, Ungaria şi a fost prezentat unei instanţe din Budapesta pentru confirmarea mandatului european de arestare. Ceilalţi patru tineri reţinuţi sâmbătă de poliţişti au fost audiaţi în calitate de martori, după ce anchetatorii au stabilit că nu există probe care să confirme că au participat la crimă. Cei patru sunt monitorizaţi de autorităţi. Ei nu pot fi acuzaţi de complicitate pentru că nu există date în acest sens, însă mărturia lui Breazu ar putea schimba coordonatele cazului.
Breazu a fost reţinut sâmbătă, în Ungaria, după ce a plecat din România pe bicicletă. El a reuşit să iasă de pe teritoriul României sâmbătă, în jurul orei 16.30, cu 30 de minute înainte ca informaţiile care îl incriminează să ajungă în posesia poliţiştilor de frontieră din Cenad. Poliţiştii de frontieră români spun că tânărul a prezentat cartea de identitate, aşa cum fac mai toţi localnicii când merg la cumpărături în ţara vecină. Breazu, în vârstă de 19 ani, originar din Cenad, a fost prins la 6 kilometri depărtare de graniţă, pe o arteră paralelă cu şoseaua ce face legătura între localităţile Mako şi Szeget. Conform datelor primite de la autorităţile maghiare, Gheorghe Beazu are răni la nivelul feţei şi toracelui care indică faptul că a fost implicat într-o luptă.

Comentarii

comentarii