Acasă Administraţie Gheorghe Ciuhandu desfiinţează „meritele” Elenei Udrea în modernizarea Timişoarei

Gheorghe Ciuhandu desfiinţează „meritele” Elenei Udrea în modernizarea Timişoarei

DISTRIBUIȚI

ciuhandu udrea

Filiala Timiş a PMP şi-a prezentat luni noua conducere. Roxana Iliescu, noul preşedinte judeţean, a ţinut să o laude pe Elena Udrea şi să trimită câteva săgeţi către actuala administraţie a Timişoarei.

Conform acesteia, majoritatea proiectelor europene care se derulează în oraş se datorează fostei administraţii şi Elenei Udrea, pe atunci ministru al Dezvoltării Regionale.

„Ne-am propus să promovăm realizările Elenei Udrea în judeţul Timiş, pentru că s-au promovat mai mult genţile şi pantofii şi mai puţin realizările ei din perioada ministeriatului. În Timişoara, ministrul Elena Udrea a semnat contracte de cofinanţare pentru amenajarea complexului Michelangelo, reabilitarea spaţiului din centrul istoric al oraşului sau revitalizarea Parcului Rozelor”, a mai declarat Roxana Iliescu.

Meritele Elenei Udrea în dezvoltarea Timişoarei sunt desfiinţate chiar de fostul primar al oraşului, Gheorghe Ciuhandu. Acesta susţine că, în calitate de ministru, Udrea nu a sprijinit deloc capitala Banatului.

„În cei 4 ani cât doamna Udrea a fost ministru, a venit o dată la Timişoara. A stat vreo două ore în primărie. Am şi iscălit atunci un protocol cu dumneaei pentru finanţarea unor locuinţe. S-a ales praful de acel protocol. În rest, proiectele au fost făcute de fosta administraţie şi depuse conform legii la minister. La minister, ele au fost foarte mult întârziate. Am avut de nenumărate ori neşansa de a fi pasaţi, proiectele au fost întoarse şi s-a pierdut vreme cu asta. În schimb, altor oraşe li se acceptau proiectele mult mai slabe fără probleme. Deci nu pot să spun că am simţit un sprijin deosebit din partea doamnei Udrea. Absolut deloc”, a declarat Ciuhandu.

Fostul edil mai expică faptul că semnarea proiectelor este o obligaţie care derivă din lege, nu un merit al ministrului. Când sunt trimise la Bruxelles, proiectele au nevoie şi de viza ministerului, nu numai de cea a primăriei.

„Dacă pe doamna Udrea o interesa realmente problema Timişoarei, venea mai des. În alte oraşe mergea foarte mult. Avea probabil alte interese, de partid. Deci eu, ca primar, nu am resimţit niciun fel de ajutor din partea acestei doamne şi tot ce s-a făcut a fost efectiv prin munca celor din primărie şi a celor cu care am colaborat la proiecte de asemenea manieră încât noi, până la finele lunii decembrie 2011, am predat vreo 50 şi ceva de proiecte. Care în mare parte în momentul de faţă se aplică, unele le-am mai aplicat eu, celălalte sunt unele în derulare, altele nu au început. Dacă ar fi fost operativitate şi înţelegere la minister, cred că lucrurile astea s-ar fi putut rezolva mult mai rapid. În concluzie, ea nu a avut o aplecare deosebită faţă de proiectele Timişoarei. În niciun caz”, mai explică Gheorghe Ciuhandu.

Comentarii

comentarii