Acasă Eveniment Gheorghe Ciuhandu nu exclude colaborări cu PD-L

Gheorghe Ciuhandu nu exclude colaborări cu PD-L

492
DISTRIBUIȚI

„Dacă avem în vedere lucrurile care trebuie făcute pentru oraş, cred că putem colabora bine, dacă avem în vedere doar să îl săpăm pe primar, colaborarea va fi ca şi până acum, adică proastă”, spune Ciuhandu despre colaborarea cu reprezentanţii PD-L

Primarul Timişoarei, Gheorghe Ciuhandu, a ţinut să facă unele precizări privind mult-dezbătutele eventuale viitoare alianţe electorale, dar şi despre colaborarea din plan local cu celelalte formaţiuni politice. PNŢCD formează, împreună cu PNL şi FDGR, Alianţa Pentru Timiş, care a semnat un protocol administrativ la nivelul judeţului cu PSD. Acesta a funcţionat realativ bine, cu mici sincope şi se încheie înainte de alegerile din 2012. „Le cerem liberalilor, cu care am colaborat, să îşi respecte angajamentele luate în cadrul APT, atât în consiliul local, cât şi în consiliul judeţean. Eu mă întâlnesc cu dl Bojin şi dl Robu şi le-am cerut acest lucru. Cred că, înainte de numerele personale ale unor consilieri, aceste lucruri trebuie discutate în alianţă şi, apoi, găsită o atitudine comună, dacă se poate. Nu dorim să obstrucţionăm pe nimeni în luarea unor atitudini, dar nici nu subscriem automat la jocuri de imagine pe care unii le fac. Cred că o minimă credibilitate politică te obligă să îţi respecţi cuvântul dat. Deci, aşteptăm, în primul rând de la liberali, să respecte înţelegerea şi la fel şi din partea PSD. Valabilitatea APT este până înainte de alegerile din 2012 şi aşteptăm ca liberalii să se manifeste ca atare. Suntem dispuşi la discuţii, dar lucrurile trebuie să fie transparente şi în lumina angajamentelor luate unii faţă de alţii. Pentru că nu cred că e normal ca în comisii să ai o atitudine, iar în plen să întorci lucrurile”, a declarat Ciuhandu. Acesta a explicat că, pe lângă aceste alianţe făcute, PNŢCD arată deschidere pentru toate forţele politice pentru promovarea proiectelor de interes local şi judeţean, însă fără a-şi încălca principiile.

Pedeliştii timişeni fac „mucles” în faţa şefilor de partid de la Bucureşti

"Nu am nici un conflict cu prefectul, dar trebuie să îi spun ceea ce cred. Şi cred că ar trebui să facă mai multe pentru acest judeţ, nu doar să arate cu degetul. Căci şi noi avem ce arăta cu degetul: înspre acest guvern, care de ani de zile ignoră Timişoara. Motivaţia e probabil că oaia neagră e primarul. Dar e şi impotenţa PD-L, care a asigurat pentru Băsescu cele mai multe voturi, dar când se duc la Bucureşti stau mucles în faţa şefilor de partid, în timp ce alte judeţe din jur obţin mult mai mult. Eu sunt dispus să fac orice înţelegere în folosul judeţului şi al oraşului şi fac un apel către PD-L să înţeleagă şi să nu pornească de acum campania cu atacuri şi piedici”, a declarat Ciuhandu, explicând că, deşi nu-şi schimbă optica despre PDL, este dispus la colaborarea cu democrat-liberalii, punctual, spre binele Timişoarei şi Timişului. „Noi vrem să colaborăm pentru interesele oraşului şi ale judeţului. Iar dacă l-au auzit aseară pe dl Băsescu spunând că nu mai contează politizarea, sper că mesajul lui e corect şi cinstit şi va fi receptat ca atare în plan local de către dl prefect. Mi s-a spus că sunt duşmanul numărul 1 al PD-L, ceea ce e absurd. Dacă îşi schimbă această optică, atunci putem colabora. Am obligaţii doar faţă de parteneri, dar sunt deschis faţă de cei din alte partide pentru a realiza unele lucruri în plan local. Dacă avem în vedere lucrurile care trebuie făcute pentru oraş, cred că putem colabora bine, dacă avem în vedere doar să îl săpăm pe primar, colaborarea va fi ca şi până acum, adică proastă”, a încheiat Ciuhandu.
 

Comentarii

comentarii