Acasă Eveniment Goia, zburat de la şefia RATT

Goia, zburat de la şefia RATT

458
DISTRIBUIȚI

Primăria Timişoara a decis să pună punct scandalului imens de la RATT. Cel văzut ca „omul primăriei”, Ioan Goia, nu a primit semnătura pe contractul de management. Chiar dacă a câştigat concursul organizat pe 2 septembrie 2009. Goia a mai ajuns, pentru scurt timp, şef la RATT, câştigând un nou concurs dubios în 2008. În ceasul al 12-lea, comisia concursului organizat pe 2 septembrie a decis să-i spună „Pas” celui mai hulit om din Regia Autonomă de Transport Timiş – Ioan Goia. După ce a dat afară aproape toată vechea conducere a RATT, Goia s-a ales cu plângeri penale pentru fals, uz de fals, dar şi abuz în serviciu. În acelaşi timp, după atacurile mediatice, dar şi în instanţă ale prefectului, consilierii locali vor vota, în şedinţa ordinară de marţi, criterile şi procedura de selecţie a directorului general al RATT. Concursurile de până acum de la RATT au fost contestate în special datorită lipsei unei hotărâri de consiliu local în acest sens.

„La această oră, cine conduce RATT?”

Prefectul de Timiş, omul care de-a lungul timpului s-a implicat în soarta concursurilor ciudate de la RATT, este acum între două stări. Se simte minţit, dar îşi dă seama că măcar în ceasul al 12-lea, vorbele sale au fost ascultate. „E foarte grav ce se întâmplă. Eu am atacat o dată în contencios un concurs, pe motiv că nu era hotărâre de consiliu local. Pentru concursul din septembrie m-au asigurat că au. Înseamnă că m-au minţit. Pe undeva, mă bucur însă că, măcar în ceasul al 12-lea, intră şi ei în legalitate. Mă întreb însă, la această oră, cine conduce RATT? Cine semnează toate hârtiile?”, ne-a declarat prefectul de Timiş Mircea Băcală.

Goia, pe făraş din cauza „subvenţiilor”

Comisia concursului organizat pentru şefia RATT în 2 septembrie, în frunte cu primarul Gheorghe Ciuhandu, s-a întâlnit pe 15 septembrie cu cel pe care l-au declarat câştigător – Ioan Goia. Chiar dacă părea o simplă formalitate, lucrurile nu au decurs deloc aşa şi Ioan Goia nu a primit semnătură pe contractul de management. Părea o discuţie formală pe marginea clauzelor stipulate în contractul de management. „(…) în urma negocierilor purtate, nu s-a putut ajunge la un punct comun, discuţiile blocându-se la subiectul subvenţii. Acordarea subvenţiilor, precum şi cuantumul acestora fiind apanajul consiliului local, comisia de concurs nu a avut cum să le ia în calcul ca şi temă de negociere în vederea semnării contractului de management. Astfel, neajungându-se la un consens între Comisia de organizare a concursului pentru funcţia de director general al RATT şi candidatul câştigător, contractul de management nu a fost semnat”, se arată într-un comunicat al Primăriei Timişoara. Cel mai probabil, se va organiza un alt concurs pentru şefia regiei, care în acest moment nu are conducător.

S-a schimbat schimbarea?

Chiar dacă legea prevedea clar că un concurs la RATT nu se poate organiza decât în baza unei hotărâri de consiliu local, la Timişoara, respectiva hotărâre nu a existat. După ce au încheiat conturile cu Ioan Goia, mai-marii primărei vor să intre, în sfârşit, în legalitate. Ei au propus un poiect de hotărâre privind criteriile de selecţie a directorului general al Regiei Autonome de Transport Timişoara. Conform prefectului, oficialii primăriei au minţit că au o astfel de hotărâre şi că concursul organizat pe 2 septembrie este leagl. Relativ recent, Flavius Boncea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Timişoara, declara relaxat, din concediu, că nu este nevoie de hotărâre de consiliu local pentru organizarea concursului de la RATT. „S-a schimbat chestia între timp. Pentru a nu mai fi dispute şi a nu mai apărea tot felul de comentarii”, este noua poziţie a Primăriei Timişoara, exprimată prin intermediul purtătorului de cuvânt, Flavius Boncea.

Comentarii

comentarii