Acasă Actualitate Gospodăriile și spitalele timișorene au mai stat o noapte în frig. Fritz:...

Gospodăriile și spitalele timișorene au mai stat o noapte în frig. Fritz: „Din păcate, abia joi se va putea finaliza procedura”

304
DISTRIBUIȚI

Abonați Colterm, vobim aici inclusiv de spitale, au mai fost nevoiți să stea o seară în frig. Miercuri, primarul Dominic Fritz anunță că, cu ajutorul Ministerului Energiei, s-a ajuns la o înțelegere cu un furnizor de gaz pentru funcționarea în „sistem minimal” a centralei pe cărbune. Edilul revine joi și spune că, spre seară, negocierile au căzut, dar și că, din nou, s-a discutat cu un alt furnizor, iar în cursul zilei ar urma ca abonații Colterm să primească din nou căldură.

„Aseară la ora 18 am fost informat telefonic de către furnizorul de gaz cu care ajunsesem, cu sprijinul ministrului energiei, la o înțelegere pentru un contract temporar că nu mai dorește să semneze acest contract. Asta după ce pe la ora 12.30 se agrease soluția temporară și și stabilisem că o putem comunica public. Am luat imediat legătură cu un alt furnizor cu rugămintea insistentă de a prelua furnizarea de gaz încă din seară de ieri, ca să nu îndure timișorenii încă o noapte în frig și ca să ne putem ține de cuvânt cu termenul agreat și anunțat. Au urmat 6 ore în care s-a încercat din răsputeri parcurgerea tuturor pașilor legali pentru reconectare, însă după miezul nopții am fost informat de către furnizor că din păcate abia azi se va putea finaliza procedura. Primăria a virat 5 milioane lei în contul Colterm și așteptăm să cumpărăm gaz cu plata în avans”, spune, joi dimineață, Fritz.

Situația din Timișoara este cu atât mai dramatică cu cât frigul începe să facă victime. În seara zilei de miercuri, un bărbat a încercat să se încălzească pornind aragazul. Din nefericire, atât bărbatul în vârstă de 66 de ani, cât și fiica sa s-au intoxicat cu gaz, primul chiar decedând.

„Știu că situația este dramatică, frustrantă și înfiorătoare pentru toți cei afectați și nu există cuvinte să schimbe acest lucru. Îmi pare nespus de rău pentru toți cei care au de suferit acasă și în spitale. Vă asigur însă că încercăm prin toate mijloacele posibile și imposibile să readucem normalitate și siguranță în această criză. Fac încă o dată un apel la furnizori să arate disponibilitate și umanitate pentru a alimenta Timișoara cu gaz”, a adăugat Fritz, fără a face însă referire directă la cazul bătrânului..

Comentarii

comentarii