Acasă Eveniment Grădinițe și creșe private din Timișoara, amendate de DSP Timiș cu 80.000...

Grădinițe și creșe private din Timișoara, amendate de DSP Timiș cu 80.000 de lei fiecare, pentru abateri de la normele de igienă și lipsa autorizațiilor. Uneia i-a fost și suspendată activitatea

DISTRIBUIȚI

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Timiș anunță că, în urma unor sesizări, au fost controlate mai multe grădinițe și creșe private din Timișoara. Inspectorii Serviciului Control în Sănătate Publică au constatat abateri de la normele de igienă, lipsa unor autorizații și nerespectarea circuitelor funcționale la trei unități. Una s-a ales cu activitatea suspendată și amendă, iar altele două, numai cu amenzi.

În cel mai grav caz, inspectorii au decis suspendarea activității până la remedierea problemelor, dar au aplicat și o amendă. „Drept urmare, unei unități private i-a fost suspendată activitatea până la remedierea deficiențelor constatate, fiindu-i aplicate și sancțiuni contravenționale în valoare totală de 88.000 lei”, transmit reprezentanții DSP Timiș. Deși nu au dat nume, aceștia spun că este vorba despre o grădiniță.

Celelalte două grădinițe sau creșe au un termen de 30 de zile pentru a remedia situația. Și acestea au primit, însă, amendă. „Altor două unități cu același profil de activitate li s-au întocmit sancțiuni contravenționale în cuantum de 80.000 lei, pentru neregulile constatate, cu acordarea unui termen de remediere de 30 de zile, urmat de recontrol”, mai precizează reprezentanții DSP Timiș. În cele două cazuri, este vorba despre „unități îngrijire copii”, care aveau atât creșă, cât și grădiniță.

Unitățile amendate pot scăpa cu plata a numai jumătate din amendă, dacă fac acest lucru în termen de 15 zile, potrivit aceleiași surse.

Comentarii

comentarii