Acasă Actualitate Grădiniţa de la UMT se mută în pădure

Grădiniţa de la UMT se mută în pădure

604
DISTRIBUIȚI

Grădiniţă mutată la parterul unui internat, din cauza datoriilor
Prima zi de grădiniţă a fost cu bucluc pentru 100 de preşcolari din Timişoara. Părinţi cu micuţii de mână s-au trezit în faţa unei uşi închise. O somaţie anunţa că, din cauza utilităţilor neplătite, spaţiul nu mai poate fi folosit. Este vorba de grădiniţa cu program prelungit de la UMT. Inspectoratul Şcolar a cântărit rapid situţia şi a decis să-i transfere pe micuţi la parterul unui internat ce aparţine de Liceul Silvic. Pădurea din apropiere, dar şi locaţia, îi cam deranejează însă pe părinţii micuţilor.

Au tras obloanele din cauza datoriilor

„Practic a fost o singură zi cu probleme. Am înţeles că acum s-a rezolvat şi vom fi lăsaţi să stăm în sediu până la sfârşitul anului. Vom muta în curând grădiniţa la parterul unui internat de la Liceul Silvic”, spune Sorin Ionescu, inspectorul şcolar general adjunct de Timiş. Utilităţile au fost plătite până acum de UMT. Cheltuielile de aproximativ 150.000 de lei pe an au determinat conducerea UMT să întrerupă plata utilităţilor. ,,Am rămas fără utilităţi din weekend. Directorul UMT spune că sunt datorii prea mari la utilităţi şi că primăria nu le-a achitat. Au pus lacătul pe uşă încă imediat după ce a plecat ultimul copil. Marţi dimineaţă nu s-a mai putut intra, când au venit părinţii cu micuţii la grădiniţă, nu am mai putut intra”, susţine Cornelia Buruiană, directoarea grădiniţei.

Nu vor la marginea pădurii!
 
Mulţi părinţi sunt nemulţumiţi acum de soluţia găsită de Inspectoratul Şcolar. Ei spun că internatul de la Liceul Silvic este cam departe şi copiii ar fi nevoiţi să treacă prin pădurea din apropiere. „Eu spun că e mai bine la Liceul Silvic. Acolo avem şi un spaţiu generos. Putem face şi un gard de protecţie dacă este nevoie, pentru ca micuţii să se simtă mai în siguranţă”, mai susţine Sorin Ionescu, inspectorul şcolar general adjunct din cadrul IŞJ Timiş. Vrând-nevrând, micuţii vor fi nevoiţi să se mute, de la anul, în noua locaţie. Sau să-şi schimbe grădiniţa….

Comentarii

comentarii