Acasă Actualitate Grecia a stabilit un set de măsuri anti-COVID pentru restaurante şi spaţii...

Grecia a stabilit un set de măsuri anti-COVID pentru restaurante şi spaţii destinate divertismentului, care îi vizează şi pe turişti. Noile reguli sunt valabile până pe 31 august

DISTRIBUIȚI

Grecia a stabilit un set de măsuri anti-COVID pentru restaurante şi spaţii destinate divertismentului. Noile reguli sunt valabile începând de vineri şi vor fi în vigoare până pe 31 august.

În Grecia a intrat de vineri un set de măsuri care îi vizează inclusiv pe turişti. Toţi clienţii trebuie să aibă loc pe scaune, indiferent dacă locul respectiv este în aer liber sau în interior. Dansul ori servirea de băuturi în picioare, la bar, sunt complet excluse. Spaţiile interioare (restaurante, cinematografe, teatre etc.) pot funcţiona doar ca zone non-COVID, cu toţi clienţii imunizaţi, la capacitatea maximă de 85%, cu respectarea distanţării. Accesul minorilor este permis doar cu condiţia realizării unui test rapid pentru depistarea COVID-19, cu acordul unui părinte, potrivit telegraaf.nl.

Oficialii guvernamentali avertizează că vor efectua controale frecvente, pentru a se asigura că măsurile impuse sunt respectate întocmai. Amenzile şi sancţiunile cresc direct proporţional cu mărimea spaţiului unde sunt descoperite neregulile. La prima abatere, amenda variază între 2.000 de euro (pentru spaţiile mai mici de 200 de metri pătraţi) şi 5.000 de euro (pentru spaţiile mai mari), cu suspendarea activităţii timp de o săptămână. Însă, la a doua abatere, amenzile urcă până la 10.000 de euro, iar semnul „Închis” va sta la intrare timp de 15 zile. Autorităţile oferă doar două şanse celor care se încăpăţânează să sfideze noile măsuri: prinşi a treia oară, licenţa de funcţionare va fi suspendată pe o perioadă de 60 de zile.

Proprietarii vor putea afişa la vedere dacă localul este dedicat exclusiv persoanelor vaccinate sau mixt (pentru spaţiile în aer liber). De asemenea, informaţiile despre personal – dacă este sau nu vaccinat integral – vor putea fi comunicate clienţilor.

În ultimele săptămâni, numărul noilor cazuri de coronavirus a crescut în Grecia.

Premierul Kyriakos Mitsotakis a anunţat luni obligativitatea vaccinării pentru îngrijitori şi personalul căminelor de bătrâni, în caz contrar existând riscul concedierii, fapt care a stârnit un val de proteste în Grecia.

Comentarii

comentarii