Acasă Actualitate Grecii de la Frigoglass reconstruiesc fabrica de lângă Timişoara, distrusă de un...

Grecii de la Frigoglass reconstruiesc fabrica de lângă Timişoara, distrusă de un incendiu în 2021

DISTRIBUIȚI

În vara anului 2021, fabrica de echipamente frigorifice comerciale Frigoglass, de lângă Timişoara, a fost mistuită de un incendiu puternic. Acum, grecii au planuri de reconstruire.

Fabrica de la Parţa (16 kilometri de Timişoara) a ars complet în urma unui incendiu izbucnit în 5 iunie 2021. Frigoglass producea vitrine frigorifice pentru băuturi răcoritoare şi avea peste o mie de angajaţi. 

După incendiu, Frigoglass a transferat cea mai mare parte a operaţiunilor în Rusia. Au păstrat doar o unitate şi în Timişoara, pentru care au închiriat o hală în cadrul platformei industriale Incontro. Intenţia grecilor era să reconstruiască rapid fabrica de la Parţa.

Mihai Ritivoiu, prefectul judeţului Timiş, a avut o întâlnire cu reprezentanţii companiei elene, care pregătesc refacerea fabricii. Investiţia se ridică la 50 de milioane de euro şi lucrările vor dura un an şi jumătate.

„Frigoglass este unul dintre cei mai vechi investitori din Timiş. De la mijlocul anilor ’90, societatea elenă a angajat şi format sute de specialişti, a exportat şi a plătit la stat sute de milioane de euro. Tragedia a lovit anul trecut, când fabrica a fost cuprinsă de un incendiu devastator. Mai mult, în prezent producţia se confruntă cu lipsa de componente din cauza războiului din Ucraina. De aceea, noua facilitate pe care intenţionează să o construiască în Timiş, pentru că în prezent stau în chirie, este o prioritate pentru salariaţi şi pentru stat, care va încasa taxe şi impozite mai mari. I-am asigurat pe conducătorii care gestionează activitatea concernului la nivel mondial de întregul sprijin al autorităţilor statului în derularea acestei investiţii”, a anunţat prefectul Mihai Ritivoiu. 

Sursa: adevarul.ro

Comentarii

comentarii