Acasă Actualitate Greu cu votul electronic, în sala nouă a CJ Timiş

Greu cu votul electronic, în sala nouă a CJ Timiş

388
DISTRIBUIȚI

Unii consilieri judeţeni s-au împiedicat în exercitarea votului electronic, la şedinţa desfăşurată în recent finalizata construcţie anexă a Palatului Administrativ
Şedinţa Consiliului Judeţean Timiş din această lună s-a ţinut într-o sală complet nouă a Palatului Administrativ. Este vorba de sala de conferinţe adăpostită de noua clădire anexă a Palatului Amdinistrativ, a cărei construcţie a fost finalizată. Sală nouă, clădire nouă, consilieri vechi. S-au aşezat la masa rotundă, în mijlocul căreia tronau patru plasme pe care era afişat proiectul de hotărâre ce se discuta şi votul. Câţi sunt prezenţi, câţi au votat pentru, câţi împotrivă. Asta ca să nu mai existe discuţii cu câte mâini au fost sus şi câţi au votat. Se apasă pe bumb şi gata. Leontin De Maio a păţit-o, la precedenta şedinţă. “Eu, de la punctul 1 la punctul 14, nu am fost prezent şi apar prezent cum că am votat pentru”, a spus consilierul judeţean PNL Leo De Maio. “Este foarte bine că trecem pe o altă procedură, în care se cunoaşte precis cine este în sală şi cine este la vot. Noi nu am făcut poliţie în sală. Am înţeles că nu a fost de la punctul doi la punctul nu ştiu care în sală.  Sunt chestiuni pe care le considerăm de domeniul trecut. De acum este un listing şi nu vor mai exista asemenea chestiuni”, a spus secretarul Consiliului Judeţean Timiş, Petrişor Nădăştean. Acum, Nădăştean nu va mai trebui să numere mâini pe sus. La sfârşitul fiecărui vot, imprimanta scoate o filă cu ceea ce a votat fiecare. Locurile sunt fixe şi aparatele de vot dedicate fiecărui consilier.

Sală neagră pentru o viaţă care nu-i roz
Totuşi, e mai greu cu votul, până se obişnuiesc pe ce butoane să apese. S-a făcut un minim instructaj, dar mai trebuie repetat până se prinde toată lumea. “Să se aprindă becul galben, pentru toată lumea”, spune preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Constantin Ostaficiuc. Se aprindea, dar când era la rezultate ieşea că sunt mai puţini consilieri în sală decât trebuia. Au mai dat câteva încercări şi până la urmă a ieşit, deşi unii parcă vroiau să ridice mâna sus şi să nu se mai joace cu butoanele din faţa lor. Totul era nou în jur. Locaţia complet nouă, fiecare consilier apare când vorbeşte pe ecran (câteodată nu apărea chiar cel care vorbea), iar în sala de conferinţe invitaţii sau cei ce vor să participe la şedinţă au loc sus, la balcon. Cam la fel e structurat şi Parlamentul European, bineînţeles la o scară mult mai mare.  “Vă felicit pentru culoarea neagră a acestei săli. Dacă era roz, înseamnă că vedeţi viaţa în roz, aşa, înseamnă că o vedeţi aşa cum este”, a remarcat Adrian Negoiţă, consilier judeţean PSD, adresându-se lui Ostaficiuc.

Comentarii

comentarii