Acasă Economic Grevă la fabrica Kathrein Timișoara. Angajații cer salarii decente

Grevă la fabrica Kathrein Timișoara. Angajații cer salarii decente

5994
DISTRIBUIȚI

Sute de angajați ai fabrici Kathrein din Timișoara care produce echipamente de telecomunicații, unul dintre marii producători mondiali de antene, au ieșit să-și ceară drepturile în stradă. Oamenii se plâng că nu sunt respectați de șefi și că au salarii foarte mici.

Peste 500 de oameni au ieșit, miercuri seara și joi dimineață, în curtea fabricii Kathrein, din Timișoara. Oamenii și-au petrecut orele de serviciu în fața punctelor de lucru, pentru a-și exprima nemulțumirile cu privire la felul în care sunt tratați.

Kathrein este una dintre primele societăți cu capital german din oraș.

Protestul a început încă de miercuri seara și a fost spontan, când câțiva zeci de angajați au ieșit în curtea fabricii. Ei spun că nu sunt respectați de către șefi și că li s-a oferit doar o majorare de 9% la salarii, care nu îi ajută cu nimic. Mai mult, veniturile nete nu acoperă promisiunile șefilor, iar normele sunt foarte mari.

Oamenii susțin că un angajat nou primește în jur de 1.200 de lei net, în timp ce unul care lucrează de circa patru ani poate obține maximum 1.500 de lei net.

“Suntem două uzine. Fiecare hală are un șef mare și linii de producție și diferite antene. Sunt șefi mari și șefi de echipă, unii avem aceleași salarii de patru ani. Una dintre probleme este că s-au angajat foarte mulți ingineri care nu fac nimic și acum nu mai au bani de măriri de salarii”, a spus unul dintre muncitori.

Conducerea firmei susține însă că angajații ar trebui să simtă creșteri de salarii în buzunare în luna iunie.

“Începând din 1 mai se va acorda o creștere salarială de 9% la salariul de bază brut (…), angajații urmând a încasa salariul majorat în 20 iunie. Se va acorda primă de stabilitate în cuantum de 50% din salariul brut de încadrare, dacă în perioada mai – decembrie 2018 angajații rămân în cadrul firmei, plătită la salariul lunii decembrie, și primă de performanță în cuantum de 50% din salariul brut de încadrare, dacă în perioada mai – decembrie 2018 sunt atinse lunar obiectivele stabilite, plătită la salariul lunii decembrie”, se arată într-o decizie semnată de directorul general pe România, Remus Birlică.

Oamenii spun că managementul general al companiei nu avea habar de problemele din Timișoara și îl așteaptă în cursul zilei de joi pe cel de-al doilea director al firmei mari din Germania, care trebuie să ajungă în oraș și să participe la o ședință.

Sursa: libertatea.ro

Comentarii

comentarii