Acasă Actualitate Grevă la Retim. Angajații au refuzat să mai colecteze deșeurile din Timișoara

Grevă la Retim. Angajații au refuzat să mai colecteze deșeurile din Timișoara

DISTRIBUIȚI

Mai mulți angajați ai Retim au refuzat marți să colecteze deșeurile din Timișoara, în semn de protest față de nivelul salariilor. Protestatarii se declară nemulțumiți de salarii, condiții de muncă, dar au cerut și schimbarea șefului de stație.

Angajații Retim au ieșit, marți după-amiază, la groapa de gunoi din Calea Sagului și au traversat Timișoara, în coloană, cu autocamioanele de salubrizare pentru a trage un semnal de alarmă și a-și susține revendicările.

“Primul lucru solicitat a fost schimbarea conducerii secției. Au fost solicitări referitoare la mărirea salariilor, la acordarea orelor suplimentare. Toate aceste revendicări nu au fost soluționate prin decizii scrise. Urmează zilele de sărbători, 1 mai, în care angajații nu vor să iasă la lucru, 2 mai vom reveni la lucru fiind zi lucrătoare, 3 și 4 mai fiind zile libere, din nou, nu vom lucra și 6 mai. În cazul în care revendicările ne vor fi acceptate, toți angajații sunt de acord să iasă la lucru, vom recupera toată cantitatea de deșeuri, restantă va fi colectată, cetățenii nu vor avea de suferit”, a declarat Bloj Levente, responsabilul cu protecția socială din Sindicatul Liber Retim, pentru Radio Timișoara.

Conducerea societății RETIM a anunțat miercuri dimineață că situația a fost remediată, astfel că astăzi se vor colecta deșeurile lăsate pe loc în cursul zilei de ieri și cele programate pentru ziua de azi.

Retim are aproximativ 1.000 de angajați, în județele Arad și Timiș, din care peste 200 își desfășoară activitatea în Timișoara.

 

Comentarii

comentarii