Acasă Actualitate Grindeanu anunță că a discutat cu autorităţile din Ungaria pentru un punct...

Grindeanu anunță că a discutat cu autorităţile din Ungaria pentru un punct de trecere a frontierei la Beba Veche

DISTRIBUIȚI

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, anunţă că a discutat, marţi, cu ministrul de Externe al Ungariei, Péter Szijjártó, despre realizarea unui punct de trecere a frontierei la Beba Veche, unde există aşa-numita Triplex Confinium, graniţă triplă între Ungaria, România şi Serbia. ”Prietenii din Ungaria au făcut deja paşi şi sunt înaintaţi în ceea ce înseamnă relaţia cu Serbia acolo. Sper că vom recupera timpul pierdut”, afirmă Sorin Grindeanu.

Sorin Grindeanu a anunţat că printre subiectele discutate, marţi, la Bucureşti, cu ministrul ungar de Externe se numără şi cel al realizării unui punct de trecere a frontierei la Beba Veche, în cel mai vestic punct al României, scrie news.ro.

 ”Cel puţin din partea autorităţilor locale din Timiş, e un proiect pentru care se insistă foarte mult pentru a se face acest punct de trecere a frontierei, pentru că e şi un loc deosebit, sunt trei state acolo. Prietenii din Ungaria au făcut deja paşi şi sunt înaintaţi în ceea ce înseamnă relaţia cu Serbia acolo. Sper că vom recupera timpul pierdut şi am promisiunea domnului ministru că lucrurile vor merge rapid din acest punct de vedere”, a declarat Sorin Grindeanu, marţi, în cadrul unui briefing de presă susţinut după semnarea unui acord între România şi Ungaria privind realizarea unei noi conexiuni rutiere între cele două ţări, între Salonta şi Békéscsaba.

La Beba Veche se află ceea ce numeşte aşa-numita Triplex Confinium, graniţă triplă unde se întâlnesc teritoriile României, Ungariei şi Serbiei.

Comentarii

comentarii