Acas─â Actualitate Grindeanu pune tunurile pe drumari

Grindeanu pune tunurile pe drumari

562
DISTRIBUIȚI

Au spart ┼čoselele s─â repare ┼úevi ┼či nu au ref─âcut carosabilul. Risc─â amenzi ├«ntre 2.000 ┼či 2.500 de lei 

Viceprimarul social-democrat al Timi┼čoarei, Sorin Grindeanu, se declar─â total nemul┼úumit de modul ├«n care firmele de construc┼úii repar─â carosabilul dup─â executarea lucr─ârilor de interven┼úie. Conform legii, ]n cazul lucr─ârilor de interven┼úii, carosabilul, trotuarele ┼či spa┼úiul verde afectat de lucrare trebuie adus la stadiul ini┼úial ├«n termen de cinci zile. Lucru care nu se prea ├«nt├ómpl─â, la Timi┼čoara.

 “├Än acest moment, refacerile se desf─â┼čoar─â deficitar. Aproximativ 200 de lucr─âri de interven┼úie sunt cu dep─â┼čiri ale termenului de refacere, de cinci zile. ├Än toate cazurile au fost somate firmele executante, iar de luni diminea┼ú─â au ├«nceput s─â fie aplicate amenzi. (…) Este adev─ârat c─â volumul de lucr─âri de interven┼úii este mare, fiind vorba de o medie de 10 pe zi, ├«ns─â asta nu justific─â dep─â┼čirile termenelor. Mai ales c─â acum nu mai pot g─âsi o scuz─â ├«n condi┼úiile meteo, pentru c─â vremea a fost bun─â. O dat─â ce se intervine, se sparge carosabilul, este afectat spa┼úiul verde, este afectat─â circula┼úia rutier─â”, spune Grindeanu. Beneficiarii lucr─ârilor de interven┼úie ├«n caz de avarii ale re┼úelelor sunt EON, Aquatim, Enel ┼či Colterm. 

Amenzi în valoare de 30.000 de lei, din prima zi

Luni, Poli┼úia Rutier─â ┼či inspectori din cadrul Direc┼úiei Tehnice a Prim─âriei Timi┼čoara au ├«nceput s─â aplice amenzi pentru astfel de cazuri. ├Änc─â din primele ore au fost date 12 amenzi, ├«n valoare total─â de 30.000 de lei. Amenda pentru nerefacerea carosabilului ├«n termenul impus de lege este ├«ntre 2.000 ┼či 2.500 de lei. Zilele urm─âtoare, controlalele vor continua ┼či, conform spuselor reprezentan┼úilor Poli┼úiei Rutiere, vor fi sanc┼úionate toate societ─â┼úile care nu au ref─âcut carosabilul. ├Än plus, firmele deja sanc┼úionate risc─â ┼či alte amenzi, ├«n cazul ├«n care nici acum nu vor readuce la stadiul ini┼úial zonele pe care le-au spart. 

Sancţiuni pentru executanţi, nu pentru beneficiari

├Än topul beneficiarilor cu lucr─âri de interven┼úii unde carosabilul nu a fost ref─âcut la timp conduce EON, cu 143 de cazuri. Societatea care execut─â lucr─ârile pentru EON este RSG Timi┼čoara. ┼×i Aquatimul are ├«n jur de 40 de lucr─âri unde carosabilul nu a fost ref─âcut, restul de interven┼úii p├ón─â la 200 fiind la re┼úelele Colterm-ului ┼či Enel-ului. Conform spuselor viceprimarului Grindeanu, spre deosebire de anul trecut, acum sunt amendate societ─â┼úile care execut─â lucr─ârile, nu regiile beneficiare. Asta pentru c─â beneficiarii sanc┼úiona┼úi contestau amenzile aplicate de municipalitate ┼či, ├«n multe cazuri, aveau c├ó┼čtig de cauz─â.  

 

Comentarii

comentarii