Acasă Eveniment Gripa porcină boicotează balurile şi serbările din şcolile timişorene?

Gripa porcină boicotează balurile şi serbările din şcolile timişorene?

306
DISTRIBUIȚI

Inspectoratul Şcolar decide, luni, dacă interzice adunările şi petrecerile în unităţile de învăţământ din Timiş…
Mania gripei porcine i-a determinat pe mai mulţi directori de şcoli şi licee timişorene să se gândească serios dacă vor mai organiza baluri ale bobocilor şi serbări de sfârşit de an. Problema va fi luată în calcul, luni, şi de Consiliul de Administraţie al Inspectoratului Şcolar Timiş. „Nu cred că situaţia este atât de gravă încât să suspendăm toate balurile şi serbările din şcoli. Şi nici să le cerem elevilor să vină cu măşti pe ringul de dans. Vom lua o decizie finală, luni. Până atunci, fiecare director de unitate de învăţământ poate decide dacă aceste serbări la care se adună foarte mulţi elevi, profesori şi părinţi vor avea sau nu loc în şcoala lor”, spune Mariana Eftimie, inspectorul şcolar general de Timiş.

Generală 7 a fost redeschisă

Mariana Eftimie este departe de a se teme de gripa porcină. Ea însăşi a fost suspectată că ar fi putut contacta virusul AH1 N1 şi a fost ţinută două zile în carantină. „Săptămâna trecută, unii îşi pregăteau banii de coroane, acum şi-i pregătesc, probabil, de sărbătoare, după ce au văzut că nu am păţit nimic”. Eftimie a fost izolată după ce a participat la o întâlnire cu toţi inspectorii generali din ţară. În hotelul în care au fost cazaţi, la Sinaia, au fost depistate mai multe cazuri de gripă porcină. În vreme ce conducerile mai multor şcoli din Timişoara au decis să achiziţioneze pentru elevi şi profesori măşti împotriva gripei noi, altele se gândesc cum să recupereze orele pierdute din cauza gripei. Şcoala Generală 7, închisă în urmă cu o săptămână, după ce patru persoane au fost bănuite că au contactat virusul gripei porcine, şi-a redeschis, marţi, porţile. Din cele patru persoane bănuite că ar fi contactat virusul gripei noi (doi profesori şi doi elevi), doar o dăscăliţă a primit şi verdictul că are virusul AH1 N1.

Măsuri speciale în sălile de clasă în care se votează

Nici cazul fetiţei de la Lugoj, suspectată de gripă porcină, nu a fost confirmat. Eleva avea doar o banală răceală. Un nou caz în care gripa porcină pare să-şi fi băgat coada în şcolile timişorene îl are în vizor pe un elev al Liceului Sportiv „Banatul” din Timişoara. Acesta a participat la un concurs naţional şi a rămas în carantină în afara Timişoarei, după ce un concurent din competiţie a fost depistat cu virusul AH1 N1. Măsuri speciale au fost comandate de Inspectoratul Şcolar în ziua de alegeri. Atunci, zeci de mii de bănăţeni vor trece, pentru a vota, pragul şcolilor la care sunt arondaţi.  „Primăriile se vor ocupa de dezinfectare sălilor de curs unde au avut loc alegerile. Sălile destinate alegerilor din 22 noiembrie vor fi comasate în şcoli, pentru a evita orice pericol. Încercăm să facem tot ce ne stă în putere pentru ca gripa porcină să ocolească şcolile din judeţ”, mai spune Mariana Eftimie.

Comentarii

comentarii