Acasă Actualitate UPDATE Gropile de gunoi din Timiş se vor închide rând pe rând

UPDATE Gropile de gunoi din Timiş se vor închide rând pe rând

DISTRIBUIȚI

groapa de gunoi de la partaUnele localităţi vor pune lacătul pe gropi în această vară, altele în 2010
Majoritatea gropilor de gunoi de pe cuprinsul judeţului Timiş se vor închide în lunile care vor veni, cel mai târziu până în 2010. „Am discutat, joi, la Sânnicolau Mare, cu primarii din zonă. O problemă acută o reprezintă închiderea gropilor de gunoi din judeţ. Vom permite a se finanţa prin criteriul patru această închidere. 16 iunie pentru unii, 16 iulie pentru alţii, sunt date în care nu se mai poate depozita gunoiul în aceste locaţii”, spune preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Constantin Ostaficiuc.
După închiderea acestor locaţii mai rămân vreo 3-4 locuri unde se poate depozita gunoiul, dar şi acestea vor fi închise anul viitor. Până va fi gata deponeul ecologic de la Ghizela (care deocamdată nici nu a fost început, în ceea ce priveşte construcţia) primăriile din localităţile unde se închid gropile trebuie să-şi găsească o altă locaţie pentru a depozita gunoiul. 

Gunoi pe marginea drumului
Ostaficiuc nu e de acord nici cu cei care aruncă gunoiul rezultat din construcţii sau menajer pe marginea drumurilor judeţene.
„Nu-i o problemă uşoară, e o chestiune şi de mentalitate, oamenii au fost obişnuiţi să ducă gunoiul în anumite locaţii.
Acest lucru la români nu se poate face decât prin aplicarea unor legi foarte stricte.
Pe drumul judeţean care face legătura între Timişoara-Buziaş-Lugoj, alaltăieri într-o parcare, românul a dus tot ce putea, de la reparaţii de casă… toată mizeria pe care putea să o ducă… deşi acum 3-4 zile era curat. E o chestiune de mentalitate.
Trebuie să găsim împreună o soluţie. Cei care nu reuşesc să păstreze curăţenia vor trebui, până la urmă, să fie pedepsiţi… financiar, bineînţeles”, mai spune Ostaficiuc.

Comentarii

comentarii