Acasă Eveniment Gruparea care fura din easybox-uri din judeţul Timiş cu un simplu cod...

Gruparea care fura din easybox-uri din judeţul Timiş cu un simplu cod QR

DISTRIBUIȚI

O grupare care fura electronice de valoare din easybox, folosind aplicația curierilor, a fost anihilată de polițiștii și procurorii DIICOT. Folosind o metodă ingenioasă, au reușit să fure electronice de 80.000 de euro.

Membrii grupării au accesat ilegal aplicaţia unei firme de curierat, sustrâgând bunuri din patru easybox-uri din judeţul Timiş. Trei dintre suspecţi au fost prinşi în flagrant când dădeau o lovitură în Bucureşti, arată news.ro.

Polițiștii au făcut șapte percheziții și au stabilit că începând cu jumătatea anului 2022, mai multe persoane de pe raza judeţelor Timiş, Mehedinţi, Ilfov şi municipiul Bucureşti s-au constituit într-un grup infracţional organizat, în vederea comiterii unor infracţiuni de acces ilegal la un sistem informatic, alterarea datelor informatice, fraudă informatică şi furt.

„În mod coordonat, membrii grupului, au realizat comenzi online, de aparatură electronică de valoare mare, cu plata ramburs la ridicarea coletelor din easybox. Imediat după expirarea perioadei de păstrare de 36 de ore, au accesat fără drept aplicaţia informatică destinată curierilor şi prin generarea de coduri QR au deblocat cuşetele, însuşindu-şi coletele. Prejudiciul cauzat unei societăţi comerciale, prin accesare a patru lockere situate pe raza judeţului Timiş se ridică la aproximativ 80.000 de lei”, au precizat reprezentanții Poliției.

Trei dintre membrii grupării au fost prinși în noaptea de 11/12 04.2023, în timp ce, folosind ilegal aplicaţia informatică dedicată curierilor, ridicau colete cu aparatură electronică ( telefoane mobile de ultimă generaţie, ceasuri smart, căşti audio, camere video şi cartele telefonice), în valoare de aproximativ 80.000 de euro.

„În urma efectuării percheziţiilor au fost identificate şi ridicate 11 telefoane mobile, 11 cartele, o cameră video, 1 microSd, 2 hard disk-uri, un laptop, 5 ambalaje de cartele, 2 carduri albe (blank) cu bandă magnetică şi cip (neinscripţionate), un memory stick şi 3 carduri bancare”, a mai transmis DIICOT.

Sursa: News.ro

Comentarii

comentarii