Acasă Economic Grupul american Inteva extinde fabrica din Salonta unde va produce piese auto...

Grupul american Inteva extinde fabrica din Salonta unde va produce piese auto pentru pentru BMW Mini Countryman

DISTRIBUIȚI

Producătorul american de componente auto Inteva, cu afaceri de circa 50 de milioane de euro în România, își extinde fabrica din Salonta cu 80%, până la o suprafață de 20.800 de metri pătrați, printr-un parteneriat cu CTP, cu scopul de a produce piese pentru 100.000 de mașini model BMW Mini Countryman pe an, potrivit datelor obținute de Profit.ro.

„Inteva și-a deschis prima fabrică în România în 2007, la Salonta. Unitatea de la Salonta folosea până acum un spațiu de 11.600 metri pătrați pentru a produce componente pentru industria auto (macarale de geamuri, încuietori de uși și console, în principal). Inteva extinde facilitatea de producție din Salonta, cu sprijinul CTP, cu o hală suplimentară de 9.200 metri pătrați. Inteva va produce piese turnate prin injecție pentru interioare începând cu noiembrie 2023 pentru BMW Mini Countryman. Acest proiect ar trebui să reprezinte aproximativ 100.000 de vehicule/an”, au declarat, pentru Profit.ro, reprezentanții Inteva.

Inteva Salonta produce cabluri, încuietori de uși, agățătoare închidere, macarale de geamuri și console pentru producătorii auto europeni. La fabrica din Salonta lucrează 750 de angajați. Grupul american mai are o fabrică în România, deschisă în 2015 la Oradea, unde produce componente pentru acoperișuri panoramice și unde lucrează alți 280 de angajați. Cifra de afaceri realizată anul trecut de cele două unități de producție a fost de aproape 50 de milioane de euro, în creștere de la 38,4 milioane de euro, un an mai devreme. Spațiul de producție al Inteva Salonta a fost preluat în 2017 de compania CTP, cel mai mare proprietar de spații industriale și logistice din România, printr-o tranzacție cu firma slovacă IPEC Group, în urma unei investiții de aproximativ 18 milioane de euro ce a cuprins și spațiul fabricii Delphi Packard din Ineu.

„România este o destinație tot mai căutată pentru facilitățile de producție, în special zona de vest a țării, pentru care am observat în cursul acestui an un apetit în creștere. Ne bucurăm să fim alături de Inteva în extinderea capacității de producție, care va depăși astfel 20.000 metri pătrați în parcul CTPark Salonta. Este un exemplu foarte bun al capacității pe care o avem de a ne extinde împreună cu partenerii noștri, CTP având un portofoliu de 2 milioane de metri pătrați în 14 orașe din România, pe care continuăm să îl extindem activ”, a declarat, pentru Profit.ro, Ana Dumitrache, Country Head, CTP România.

Inteva produce la Salonta încuietori pentru Dacia (Logan, Duster, Sandero), concernul VW (VW, Skoda, Seat), Renault, Peugeot-Citroen, Hyundai-Kia; macarale pentru geamuri pentru Dacia (Logan, Duster, Sandero), Suzuki (SX4, Vitara) și cabluri pentru macarale livrate altor fabrici Inteva din Franța, Spania, Cehia, China, Mexic și Brazilia. În fabrica din Oradea se realizează componente pentru acoperișurile panoramice, în special rolete textile, pentru VW, Mercedes, BMW și Peugeot-Citroen.

 

Comentarii

comentarii