Acasă Administraţie Grupul Ecologic Nera monitorizează încă 4 ani poluarea cu deșeuri minerale din...

Grupul Ecologic Nera monitorizează încă 4 ani poluarea cu deșeuri minerale din sudul Banatului

DISTRIBUIȚI

Grupul Ecologic de Colaborare Nera monitorizează, în perioada 2022 – 2026, evoluția măsurilor luate de factorii direct responsabili destinate ecologizării iazurilor de deșeuri miniere de la Moldova Nouă și Sasca Montană.

În perioada 2022-2023, această monitorizare se va face în parteneriat cu Agenția pentru Protecția Mediului Caraș – Severin.

Miercuri 25 mai, reprezentanții GEC Nera au prezentat la sediul Primăriei Moldova Nouă principalele activități de monitorizare alternativă a mediului și de educație ecologică în prezența reprezentanților principalilor factori interesați: Primăria Moldova Nouă, Liceul Tehnologic Clisura Dunării Moldova Nouă și Cuprumold Mining.

În cadrul întâlnirii GEC Nera a dat detalii despre: metodologia standard de monitorizare a poluării realizată de către partenerul Universitatea de Vest Timișoara pentru asigurarea sustenabilității proiectului RORS 337

„Reţea de monitorizare România – Serbia pentru evaluarea și diseminarea impactului activităților miniere de exploatare a cuprului asupra calității apei din zona transfrontalieră România – Serbia” care este derulat în parteneriat cu GEC Nera.

Metodologia de monitorizare alternativă a poluării practicată de GEC Nera în proiectele pe care le implementează în mod curent precum și mijloace nonformale de educație ecologică folosite de GEC Nera pentru dobândire de către tineri a unor cunoștințe și reflexe de a acționa la nivel individual atunci când în localitățile în care locuiesc apar fenomene grave de poluare care le afectează sănătatea.

Primăria Moldova Nouă a prezentat principalele lucrări realizate în timp în Moldova. Nouă cu resurse locale care au fost destinate stopării poluării cu praf de deșeuri miniere, iar liceul a prezentat perspectiva implicării elevilor în activități de protecția mediului începând cu anul scolar 2022 – 2023 – spune Doina Mărgineanu, consilier pentru relaţii publice al GEC România.

Comentarii

comentarii