Acasă Actualitate Grupul german Faulhaber își extinde fabrica din Jimbolia

Grupul german Faulhaber își extinde fabrica din Jimbolia

DISTRIBUIȚI

Grupul german Faulhaber, furnizor de micropropulsoare pentru aparatură medicală, telecomunicații și roboți industriali, printre altele, își extinde fabrica din România, pentru a face față cererii în creștere.

Grupul va majora atât capacitatea de producție, cât și numărul de angajați la fabrica din Jimbolia, județul Timiș, unde lucrează în prezent aproximativ 170 de angajați. Fabrica de la Jimbolia, cu o suprafață de producție de 2.850 de metri pătrați, activează în domeniul mecanicii fine, fiind specializată în micromotoare și soluții complete de angrenare. Unitatea va fi extinsă cu o nouă clădire, în suprafață de 5.000 de metri pătrați, din care 3.800 de metri pătrați sunt destinați producției. Suprafața rămasă va fi utilizată pentru depozitare și birouri administrative.

Faulhaber își argumentează decizia de investiție în fabrica din România prin nevoia de relocare a unor proiecte, pe fondul cererii ridicate de sisteme de propulsie de mare precizie. Extinderea fabricii va majora “considerabil capacitatea de producție, pentru a răspunde cererii în creștere”, potrivit companiei, care precizează că numărul angajaților “va crește semnificativ” în urma investiției.

Faulhaber, o afacere de familie fondată în 1947 în apropiere de Stuttgart, produce mini si micropropulsoare de mare precizie pentru diverse domenii de utilizare, având circa 2.500 de angajați și mai mult de 10 unități de producție, inclusiv în Elveția, Franța, Austria, Ungaria, SUA și China, scrie profit.ro.

Comentarii

comentarii