Acasă Economic Grupul italian Guala Pack pregătește o nouă fabrică în România

Grupul italian Guala Pack pregătește o nouă fabrică în România

1121
DISTRIBUIȚI

Grupul italian Guala Pack, specializat în fabricarea ambalajelor flexibile din materiale plastice pentru industriile alimentară și farmaceutică, va investi 14 milioane de euro într-o nouă unitate de producție în România.

 Grupul este prezent în România din anul 2011, prin intermediul unei fabrici situate în localitatea arădeană Nădab, unde produce ambalaje și recipiente preformate. Construcția noii unități de producție a filmelor pentru ambalare se înscrie în planul de investiții al Guala Pack privind extinderea afacerilor din România și din țările învecinate, pe fondul cererii în creștere în întreaga regiune.

Investiția va fi finanțată cu ajutorul unei emisiuni de obligațiuni în valoare de 14 milioane de euro, care a fost subscrisă în totalitate de SACE Simest, divizia de export și internaționalizare a grupului italian bancar cu capital de stat CDP (Casa de Depozite și Credite). Operațiunea, coordonată de UniCredit în calitate de agent unic de plasare, reprezintă o premieră pentru producătorul italian de ambalaje.

“Este prima dată când apelăm la obligațiuni pentru finanțarea creșterii. Urmărim diversificarea surselor de finanțare într-un moment în care compania se confruntă cu investiții mari legate de creșterea internațională”, a declarat Michele Guala, președintele Guala Pack. Fondat în 1986 la Alessandria, de familia Guala, grupul italian se numără printre principalii furnizori de pungi din plastic cu capace pentru industriile alimentară și farmaceutică. Guala Pack deține fabrici în Italia, România, Ucraina, SUA, Mexic, Brazilia, Chile, China și Costa Rica. Subsidiara din România a încheiat anul trecut cu afaceri de 164,86 milioane de lei și un câștig net de 9,7 milioane de lei, în urcare de la 9,5 milioane de lei în 2017. Compania are aproximativ 270 de angajați.

Sursa: profit.ro

Comentarii

comentarii