Acasă Actualitate Gătaia a scăpat, deocamdată, de inundaţii

Gătaia a scăpat, deocamdată, de inundaţii

442
DISTRIBUIȚI

“Nu mai sunt probleme, cel puţin deocamdată. Monitorizăm în continuare situaţia” a declarat Mihai Benga, şeful ISUB
În seara zilei de marţi, oamenii din zona Gătaia au avut în minte vremurile din 2005, când apele s-au revărsat în mare parte din judeţul Timiş. Atunci Timişul era numit “Banaton”, pentru că era o întindere de apă. Din fericire, nu a fost nevoie ca aceşti oameni să retrăiască acele momente, ce le rămân intipărite în minte pe viaţă. Marţi seară, Bârzava a devenit din nou neliniştită şi mai că îşi ieşea din matcă. 50 de oameni din Inspectoratul Pentru Situaţii de Urgenţă au fost trimişi să intervină în caz de nevoie. Zona Gătaia este cea mai predispusă la astfel de inundaţii, iar Bârzava era în creştere, cu faza 3 depăşită. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Banat (ISUB) a trimis acolo, pe lângă cei 50 de oameni, o autospecială şi motopompe, având la dispoziţie şi 3.000 de saci de nisip, asiguraţi de către comitetul local de situaţii de urgenţă.

Au fost acolo, dar, din fericire, nu s-a întâmplat nimic grav, deşi era cât pe ce… Înainte de miezul nopţii, cei de la ISUB au plecat spre case. Apa stagna şi trecuse pericolul. După un timp, a început să scadă. Totuşi, cursul de apă e monitorizat în continuare… să nu cumva să se umfle…

În scădere…
“Am scăpat, deocamdată. A scăzut. De azi-noapte (n.r. – marţi noaptea), de pe la ora 22.30, s-a stabilizat şi a continuat să scadă. La ora 23.30, am retras forţele din dispozitiv. Nu mai sunt probleme, cel puţin deocamdată. Monitorizăm în continuare situaţia”, a declarat Mihai Benga, şeful ISUB. Prefectul de Timiş s-a deplasat, marţi seară, la Gătaia, pentru a vedea care este situaţia. “La Gătaia este în scădere nivelul Bârzavei. Caraş-Severin a început deversarea din barajul de la Văliug, la jumătate din volumul apei, de ieri”, a declarat, miercuri, prefectul Mircea Băcală.

Comentarii

comentarii