Acasă Administraţie Gunoaiele din zona Dâmbovița: Polițiștii locali au constatat că problema este „una...

Gunoaiele din zona Dâmbovița: Polițiștii locali au constatat că problema este „una socială”, iar de vină ar fi bătrânii care vând legume și comercianții care vând obiecte vechi

908
DISTRIBUIȚI

Pe 18 noiembrie, Poliția Locală Timișoara anunță că a luat seamă de reclamațiile cetățenilor din cartierul Dâmbovița și au verificat de unde provin deșeurile de pe platforma din zonă. Din primele constatări ale „localilor” se pare că „problema este de fapt una socială, comercianții fiind atât din categoria bătrânilor care vând legume, fructe din grădină și lucruri confecționate manual, în casă, dar și din categoria celor care vând obiecte vechi”, după cum arată reprezentanții Poliției Locale. Atât unii, cât și ceilalți au ajuns să vândă obiecte aici după ce a fost închisă Piața Flavia.

Cei care vând obiecte vechi au fost sfătuiți să evite să mai vândă astfel de obiecte pentru a nu se expune pericolului, până la redeschiderea pieței. Reamintim, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Timiș a decis ca, în această perioadă, să rămână deschise doar piețele agroalimentare în spații exterioare.

„Pentru micii comercianți care vindeau legume, zarzavaturi, fructe și alte bunuri din gospodărie, polițiștii locali au gândit o relocare cât mai rapidă posibil a acestora, facilitându-le desfășurarea actelor de comerț în Piața Doina, unde pot beneficia de condiții mult mai bune, de mese gratuite, ținând cont de situația lor socio-economică, de dezinfectanți, grup sanitar, pubele pentru resturi”, mai transmit reprezentanții Poliției Locale.

Societățile de salubrizare Retim, Brantner și Rogera au fost chemate să igienizeze platoul, lucru care, între timp, s-a și întâmplat cu promptitudine. În același timp, în ultimele zile, polițiștii locali au continuat să patruleze în cartier pentru a-i îndruma și pe ceilalți comercianți care au venit în zonă către Piața agroalimentară Doina.

Poliția Locală Timișoara mai amintește: „Cetățenii pot apela cu încredere, în cazul în care au probleme care intră în competența sa referitoare la comerț ilicit, abandonare de deșeuri, alte fapte care contravin normelor de conviețuire socială, la numerele de telefon 0256.968 sau 0256.246.112, ori pe adresa de email contact@politialoctm.ro, iar un echipaj va fi direcționat la fața locului pentru a-i sprijini și pentru a găsi soluții la problemele lor, dar și pentru a lua măsuri ferme acolo unde este situația o impune”.

Comentarii

comentarii