Acasă Actualitate „Guru” Gregorian Bivolaru, arestat la Paris. Conducea o rețea de exploatare sexuală...

„Guru” Gregorian Bivolaru, arestat la Paris. Conducea o rețea de exploatare sexuală sub acoperirea asociației sale de tantra yoga

DISTRIBUIȚI

„Guru” Gregorian Bivolaru, în vârstă de 71 de ani, a fost arestat în Franța în urma unei acțiuni masive a polițiștilor, fiind acuzat de trafic de persoane și agresiuni sexuale prin asociația sa de tantra yoga. Alături de fondatorul MISA din România, au mai fost arestate alte 40 de persoane.

Gregorian Bivolaru este acuzat de trafic de persoane și răpire și de constituirea unei rețele internaționale de yoga prin intermediul căreia racola femei tinere pe care le agresa sexual.

Poliția franceză l-a arestat marți dimineață, în regiunea Parisului. Acțiunea oamenilor legii vizează asociația fondată de Bivolaru federația de yoga Atman, pentru corupere de femei și de exploatare sexuală, scrie Liberation.fr.

Bivolaru preda tantra yoga cu scopul de a „condiționa victimele să accepte relații sexuale prin tehnici de manipulare mentală menite să elimine orice noțiune de consimțământ”.

Au fost arestați și alți 40 de membri ai rețelei sale de yoga.

Cele 41 de rețineri au avut loc în cadrul unei acțiuni ample cu 175 de polițiști care au intervenit simultan în Paris, Seine-et-Marne, Val-de-Marne și Alpes-Maritimes.

Gregorian Bivolaru, în prezent în vârstă de 71 de ani, conducea rețeaua de exploatare sexuală sub acoperirea asociației sale de tantra yoga, scrie presa franceză.

„Guru” a fost arestat de într-o casă din Ivry-sur-Seine, în Val-de-Marne, unde, potrivit mărturiilor victimelor, și-ar fi adus adepții pentru „inițieri sexuale” de tantra yoga.

Bivolaru este condamnat în România pentru viol asupra unei minore și căutat de Interpol pentru „trafic de femei”, a făcut obiectul unei anchete judiciare din iulie 2023 pentru „trafic de persoane”, „răpire”, „viol” și „abuz”, reamintește presa franceză.

Bivolaru este considerat „liderul spiritual” al federației de yoga Atman, o asociație de tantra yoga în  aproximativ treizeci de țări, inclusiv în majoritatea țărilor europene.

În Franța, Bivolaru era prezent prin asociația Yoga Integral, cu sediul la Paris, mai notează Liberation.

Fondatorul școlii de yoga „Mișcarea pentru Integrare Spirituală în Absolut” (MISA) a plecat în 2004 din România, după ce procurorii au deschis în luna martie pe numele său și a rețelei sale un mare dosar pentru evaziune fiscală, întreținere în mod repetat de acte sexuale și de perversiune sexuală cu o minoră, perversiuni sexuale. După ampla descindere, punere sub acuzare și reținere, a fost eliberat la începutul lunii aprilie, pentru ca din luna iunie a anului 2004 să fie dat în urmărire internațională. Bivolaru a plecat din România în 2004 și a fost adus în țară abia după 12 ani, în iulie 2016, pentru a-și ispăși pedeapsa de 6 ani de închisoare cu executare.

Înainte să fie extrădat în România din Franța, în iulie 2016, Bivolaru a avut statutul de azilant politic în Suedia. În Franța a fost arestat și adus în țară, fiind extrădat prin decizia Curții Supreme franceze din 13 iulie. Adus în țară și-a executat parțial pedeapsa.

Finlanda l-a dat în urmărire pe fostul inițiator al MISA, acesta figurând pe lista „most wanted” a Interpol.

Gregorian Bivolaru se afla pe lista celor mai căutați infractori a Interpol.

Comentarii

comentarii