Acasă Actualitate Hackerii au atacat mai multe site-uri, printre care cel al Guvernului, al...

Hackerii au atacat mai multe site-uri, printre care cel al Guvernului, al Ministerului Apărării și al Poliției de Frontieră

DISTRIBUIȚI

Vineri dimineață, accesarea site-urilor gov.ro, mapn.ro si politiadefrontiera.ro, cfrcalatori.ro si a site-ului unei instituții financiare a fost afectată de o serie de atacuri cibernetice de tip DDOS (distributed denial of service), notează Mediafax.

Mai multe site-uri, printre care cel al Guvernului şi cel al Ministerului Apărării, au fost atacate cibernetic

Specialiştii IT de la nivelul structurilor guvernamentale colaborează cu experții instituţiilor de specialitate pentru restabilirea accesului și identificarea cauzelor. Accesul către site-ul www.gov.ro a fost refăcut. Atacul cibernetic de tip distributed denial of service (DDOS), a fost declanșat, la ora 04.05, și asupra site-ului MApN (www.mapn.ro), anunță instituția. Atacul nu a compromis funcționarea paginii de internet a instituției, ci doar a blocat accesul utilizatorilor la aceasta.

Site-ul MApN nu conține baze de date cu caracter sensibil sau clasificat, iar atacul nu a afectat alte servicii și rețele informatice ale MApN, precizează ministerul. Specialiștii Comandamentului Apărării Cibernetice al MApN (CApC) lucrează la acest moment pentru reluarea funcționalității paginii de internet a ministerului.

Comentarii

comentarii