Acasă Actualitate Hackerii clonează site-uri oficiale de turism. Atunci când o ofertă pare prea...

Hackerii clonează site-uri oficiale de turism. Atunci când o ofertă pare prea bună pentru a fi refuzată, sigur ascunde ceva

DISTRIBUIȚI

A venit vremea frumoasă, așa că putem spune că a început deja și sezonul vacanțelor. Tot mai mulți români au început deja să caute cele mai bune oferte de plecat în țară sau în afară.

Mare atenție, însă. Hackerii profită de acest obicei al oamenilor de a-și căuta vacanțe din timp și încearcă să îi păcălească. Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor a transmis că o agenție reală de turism e obligată mereu să ofere toate detaliile referitoare la biletele de avion, cazare și masă.

Fiți foarte atenți ce site-uri folosiți atunci când vă alegeți vacanțele pentru a nu înșelați de escrocii de pe internet.

„La o asemenea ofertă este posibil să dai click și să te trezești cu banii luați din cont. Caut companiile de zbor oficiale, site-urile oficiale și îmi caut eu zborurile”, a transmis Iarina, una dintre persoanele care obișnuiesc să călătorească des în țară sau străinătate, potrivit Digi24.

Mulți oameni au fost păcăliți fiindcă escrocii apelează la o strategie foarte simplă. Încearcă să le atragă atenție folosindu-se de prețuri foarte mici, care par a fi oferte de nerefuzat. De regulă o parte din taxe nici măcar nu sunt menționate, iar călătorul ajunge la aeroport și ulterior la cazare și află că suma totală e, de fapt, mult mai mare.

„Atunci când o ofertă pare prea bună pentru a fi refuzată, sigur ascunde ceva. Au existat și cazuri în care persoanele au închiriat anumite imobile, au ajuns la fața locului și au constatat că acel imobil nici măcar nu există. Întotdeauna trebuie să deschidem doar agențiile de turism care sunt oficiale sau care știm că sunt acreditate oficial”, spune comisarul-șef Ramona Dabija, director al Institutului de Cercetare și Prevenire a Criminalității.

Escrocii online clonează tot felul de site-uri turistice oficiale și în felul acesta reușesc să-i inducă pe oameni în eroare. Cei care vor să plece în concediu trebuie să fie foarte atenți la site-urile de unde găsesc oferte și să ceară toate informațiile necesare privind vacanța lor.

Comentarii

comentarii