Acasă Actualitate Hala Minda, printre proiectele câștigătoarele în prima rundă a inițiativei “Noul Bauhaus...

Hala Minda, printre proiectele câștigătoarele în prima rundă a inițiativei “Noul Bauhaus european”

DISTRIBUIȚI

Comisia Europeană a anunțat cei 20 de câștigători ai primei runde a Noului Bauhaus european, prin care o serie de proiecte de transformare a unor clădiri sau locuri din localități mici și mijlocii vor primi sprijin financiar. Două dintre aceste proiecte sunt din România, fiind inițiate de Resița și Tărlungeni.  

Proiectele întruchipează valorile Noului Bauhaus european – durabilitate, estetică și incluziune – într-unul dintre cele patru domenii de acțiune: renovarea clădirilor și a spațiilor publice; conservarea și transformarea patrimoniului cultural; adaptarea și transformarea clădirilor pentru soluții de locuințe accesibile; sau regenerarea spațiilor urbane sau rurale.

“Regenerarea urbană dinamică a municipiului Reșița are în vedere pentru 2030 un oraș verde și vibrant, prin valorificarea moștenirii de 250 de ani a industriei metalurgice. Acest lucru este ilustrat în mod clar de experiența “Minda” – reproiectarea unui fost sit industrial într-un loc vibrant pentru comunitate și un spațiu de creație”, afirmă Comisia Europeană despre unul dintre proiectele câștigătoare.

Cel de-al doilea proiect câștigător din România vizează comuna Tărlungeni (Brașov). Proiectul va transforma o clădire din perioada comunistă, aflată în paragină, într-un centru educațional și cultural. 87 de propuneri din 18 state membre au fost depuse în cadrul apelului “Sprijin pentru noi inițiative locale europene Bauhaus”.

 

Comentarii

comentarii