Acasă Cultura Harta secretă a Timișoarei: despre OZN-uri, Seccesion, Aquatim, oameni de 99 de ani,...

Harta secretă a Timișoarei: despre OZN-uri, Seccesion, Aquatim, oameni de 99 de ani, muzeu și secrete 

DISTRIBUIȚI

Universitatea de Vest din Timișoara și Casa de Cultură a Municipiului Timișoara vă invită să vizionați patru documentare în care trecutul și prezentul se întrepătrund pentru a oferi o experiență deosebită de explorare a orașului.

Proiecțiile vor fi difuzate la cinema Victoria și vor începe la ora 18:00, după următorul program:

26 ianuarie

„Cafeină pe Bega”. Episodul aduce în atenţia publicului câteva momente din istoria cafenelelor în Timişoara, marcând trei premiere de pe teritoriul actual al României. Între acestea, funcţionarea primei cafenele turceşti (1560).

Durată: 25 minute

„Timpuri noi. O mică revoluţie”. Acest nou episod omagiază personalitatea timişoreanului Francesco Illy, inventatorul espressorului modern.

Durată: 25 minute

Dialog cu: Adriana Babeți, Gabriel Kohn, Bogdan Danciu

Despre eveniment, rectorul Universității de Vest din Timișoara, Marilen Gabriel Pirtea, a declarat: Este important ca publicul timișorean să se poată bucura de istoria și frumusețea Timișoarei prin intermediul unor producții impecabil realizate, ce au în spate o echipă de profesioniști. „Timișoara. Harta secretă: oameni și locuri” propune o experiență a descoperirii – o călătorie imposibil de refuzat. Această serie de documentare spune povestea orașului de pe Bega într-o manieră unică și astfel devine un produs cultural și educațional necesar pentru comunitatea timișoreană, dar și pentru toți cei care vor să afle mai multe despre orașul nostru. Pentru mai multe informații, puteți consulta pagina web CINEMA VICTORIA TM.

Proiectul face parte din Programul Cultural „Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii”, este finanțat de Primăria Municipiul Timișoara prin Casa de Cultură a Municipiului Timișoara și Centrul de Proiecte.

Joi Robert Șerban și prof. Adriana Babeți au discutat despre OZN-uri, apa Timișoarei, Seccesion,  istorie, Aquatim, oameni de 99 de ani, muzeu, secrete  – alături de regizoarea Adriana Babeți.

 

Comentarii

comentarii