Acasă Actualitate HCL-ul prin care USR PLUS și Raul Ambruș au majorat taxele din...

HCL-ul prin care USR PLUS și Raul Ambruș au majorat taxele din Timișoara ar urma să fie revocat. Cosmin Tabără: „Sunt convins că va apărea un nou proiect (…), dar grupul PNL va vota din nou împotrivă”

DISTRIBUIȚI

Cosmin Tabără, președintele PNL Timișoara și viceprimar al municipiului, anunță că, în ședința Consiliului Local Timișoara de marți, 23 noiembrie, se va regăsi un proiect de hotărâre pentru revocarea celui prin care s-au majorat unele taxe și impozite începând de anul viitor. Tabără anticipează că, chiar dacă va fi revocat acel HCL, cei din USR PLUS vor încerca o nouă manevră de majorarea a taxelor și impozitelor, însă dă asigurări că cel puțin PNL va continua să se opună acesteia.

Vă amintim că HCL pentru majorarea acestor taxe a fost aprobat cu scandal. În ședința desfășurată online, în primă fază nu au fost adunate destule voturi „pentru”, dar procedura s-a reluat după ce mai mulți consilieri locali USR PLUS au raportat „probleme tehnice”. De fapt, într-un singur caz a fost o problemă cu conexiunea la internet, ceilalți neapucând să voteze la timp sau recunoscând că, de fapt, au votat. Procedura a fost reluată, de această dată cei 13 consilieri locali USR PLUS și liberalul exclus din partid, Raul Ambruș, asigurând majoritatea de 14 din 27 de voturi necesare. Radu Țoancă, PSD, și Adrian Lulciuc, PNL, au depus plângeri către prefectură prin care cereau verificarea legalității reluării votului.

Acum, Cosmin Tabără anunță un pas înapoi făcut de cei din USR PLUS: „Pe ordinea de zi suplimentară de astăzi a CL Timișoara este introdus un proiect de HCL prin care se solicită revocarea hotărârii anterioare privind majorarea taxelor și impozitelor pentru anul 2022. Această decizie a fost contestată de consilierii PNL, prin Adrian Lulciuc, liderul de grup, și de ceilalți consilieri din opoziție, din cauza faptului că a fost aprobat prin încălcarea procedurilor legale, chiar dacă s-a încercat acoperirea acestor nereguli”.

Președintele PNL Timișoara le mai cere celor de la USR PLUS să își revizuiască strategia: „Sunt convins că va apărea un nou proiect HCL în viitorul apropiat cu scopul de a majora taxele și impozitele timișorenilor, dar grupul PNL își va menține punctul de vedere și va vota din nou împotriva acestui proiect. Avem speranța că, totuși, ceilalți consilieri vor fi în asentimentul nostru (Timișoara are deja cele mai mari impozite din țară…) și ar putea urma exemplul colegilor lor USR din țară. Dacă la Timișoara USR forțează majorări pe bandă rulantă, în alte orașe, aleșii USR se opun majorărilor”.

Comentarii

comentarii