Acasă Actualitate HELLA va avea o nouă fabrică la Ghiroda. Una „verde”, sustenabilă

HELLA va avea o nouă fabrică la Ghiroda. Una „verde”, sustenabilă

DISTRIBUIȚI

Miercuri, 19 octombrie, conducerea HELLA Ghiroda a oficializat începutul construcției unei noi fabrici, în aceeași comună, la câteva sute de metri de fabrica deja existentă de pe drumul către aeroport. Vorbim de un spațiu construit de 13.000 de metri pătrați, în mai multe module, cu cinci linii de producție, dar și birouri și spații de depozitare, unde vor fi create 500 de noi locuri de muncă. Investiția se ridică la 20 de milioane de euro – fără să fie luate în calcul echipamentele și utilajele care vor fi aduse aici –, asta și pentru că s-au căutat soluții „verzi”, mai sustenabile. Construcția ar urma să se încheie la sfârșitul anului 2023, urmând ca startul activității de producție să fie dat în 2024.

HELLA dorește ca noua clădire să se încadrează în obiectivul de a fi neutră din punct de vedere climatic până în 2025 în rețeaua globală. În acest sens, în unitate va fi integrată o serie de măsuri sustenabile, cum ar fi sistem geotermal pentru încălzire și răcire, panouri radiante în zona de birouri și panouri fotovoltaice. În plus, în zona de birouri, clădirea va avea un acoperiș „verde”, cu vegetație ce va acoperi întreaga zonă.

În HELLA Ghiroda, se produc astăzi zeci de tipuri de piese și de echipamente, de la actuatoare la sisteme complexe de management al bateriilor, precum și computerul auto, pedalele sau componente BMS (sistem de management al bateriei). Acestea din urmă vor fi produse și în noua unitate, o creștere în volum pentru fabrica existentă, dar și produse noi din categoria BCM (Body Control Module). Aceste soluții electronice pentru mașini susțin principalele tendințe din domeniu: mașina electrică și conducerea autonomă. Componentele vor fi fabricate pe linii automate și semi-automate de pre-asamblare și asamblare finală a produselor, cu cinci linii SMT.

Aproximativ 25 de milioane de unități sunt livrate anual din Ghiroda către cei mai prestigioși producători automotive. După finalizarea investiției, capacitatea de producție a fabricii din România va crește cu 4 milioane de piese pe an, iar cifra vânzărilor, pentru cele două unități, cu 30%.

„Există o cerere crescută pentru produsele noastre, ceea ce este o provocare și totodată un impuls pentru divizia electronică a HELLA în România. Datorită extensiei pe care o vom inaugura la Ghiroda în mai puțin de doi ani, vom reuși să răspundem cu succes nevoii clienților noștri de produse superioare. Ne îndreptăm spre un viitor diferit pentru industria automotive, astfel că ne-am adaptat de ceva timp la tendințele acesteia: reducerea emisiilor de carbon, vehicul conectat cu șoferul și mediul, în siguranță. În același timp, suntem conștienți de responsabilitatea pe care o avem față de mediul în care ne desfășurăm activitatea, de aici și condițiile deosebite pe care le îndeplinește clădirea nouă, cu concept `verde’. Ne bucurăm să ne consolidăm prezența în comunitatea unde, acum 17 ani, am început povestea HELLA în România”, spune Gelu Murariu, director general HELLA România.

spațiul pe care va fi ridicată fabrica, în prezent

Compania automotive are în România cinci centre de proiectare și dezvoltare, un centru administrativ și trei unități de producție, situate în Timișoara, Arad, Lugoj, Craiova, Iași și Oradea, cu peste 5000 de angajați.

La evenimentul de miercuri, la sediul HELLA Ghiroda a fost prezent inclusiv Gerold Lucas, membru în consiliul de administrație al companiei. Șase dintre angajații cu vechime ai companiei au primit distincții speciale, iar întâlnirea a culminat cu vizita pe locul viitoarei clădiri și primele „lopeți” date pe șantier.

Comentarii

comentarii