Acasă Actualitate Hexagonul Facultăților de Drept din România, organizat la Universitatea de Vest din Timișoara

Hexagonul Facultăților de Drept din România, organizat la Universitatea de Vest din Timișoara

DISTRIBUIȚI

Facultatea de Drept din cadrul Universității de Vest din Timișoara organizează ediția 2022 a Hexagonului Facultăților de Drept din România, cel mai important concurs național studențesc în domeniul dreptului din România, desfășurat în perioada 13-16 aprilie 2022.

La acest eveniment de tradiție participă reprezentanți ai celor șase facultăți membre ale Hexagonului Facultăților de Drept din România: Facultatea de Drept a Universității din București, Facultatea de Drept a Universității „Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca, Facultatea de Drept a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Drept a Universității „Lucian Blaga” din Sibiu, Facultatea de Drept a Universității din Craiova și Facultatea de Drept a Universității de Vest din Timișoara. Acestora li se adaugă, începând din anul 2014, cu statut de invitat special, echipa Facultății de Drept a Universității de Stat din Moldova.

Cooperarea în cadrul Hexagonului se concretizează prin coordonarea planurilor de învățământ, activități științifice comune, mobilități ale profesorilor și studenților, dar și prin organizarea concursului studențesc Hexagonul Facultăților de Drept din România, care se desfășoară în fiecare an în una dintre facultățile membre. Concursul constă în trei probe științifice (Drept civil, Drept penal și Drept constituțional). Ediția 2022 a evenimentului reunește 70 de studenți și profesori de la cele șapte facultăți.

Marilen Gabriel Pirtea, rectorul UVT: ”Ceea ce reunește echipele facultăților reprezentate în Hexagonului Facultăților de Drept din România este preocuparea pentru excelență în domeniul învățământului juridic, exigența în selecția, pregătirea și evaluarea studenților, ca și responsabilitatea față de viitorul acestora. Suntem bucuroși să îi întâmpinăm în aceste zile la UVT pe studenții aflați în prima linie a educației din științele juridice românești”.

 

Comentarii

comentarii