Acasă Actualitate Hilton vrea hotel de 5 stele la Timişoara!

Hilton vrea hotel de 5 stele la Timişoara!

530
DISTRIBUIȚI

În perimetrul Hotelului Internaţional ar putea apărea Hotel Hilton, în curând.

Lucrul acesta îl spune şi un proiect de hotărâre ce va fi prezentat consilierilor judeţeni, în următoarea şedinţă. Mai precis, e vorba de proiectul de hotărâre privind aprobarea realizării lucrărilor de modernizare şi dezvoltare la Hotel „Internaţional"Timişoara. Acest hotel se doreşte a fi modernizat la unul de cinci stele. Nu oricum, ci şi făcând parte din celebrul lanţ hotelier Hilton. Al cui e Hotel Internaţional? Al Inter Center Service Timişoara, care s-a transformat din  „societate cu răspundere limitată” în „societate pe acţiuni” şi majorarea capitalului social, prin asocierea cu SC „ Tender ” SA , SC „ Palace ” SRL , SC „ Agrosem ” SA şi SC „ Tender Media ” SA . “Asocierea s-a realizat , în principal, în vederea eficientizării activităţii societăţii , precum şi pentru modernizarea şi dezvoltarea Hotelului „ Internaţional ” Timişoara, la nivelul de 5 stele”, se arată în raportul proiectului de hotărâre.

CJ Timiş nu e majoritar, are numai 45,62 la sută
Majoritar însă nu este Consiliul Judeţean Timiş. La „Inter Center Service ” SA Consiliul Judeţean Timiş deţine 45,62 la sută din capitalul social, restul fiind deţinut de societăţile menţionate mai sus. Astfel, consiliul judeţean a fost informat că Inter Center Service a iniţiat demersurile necesare pentru începerea investiţiei, constând într-un hotel de 5 stele , urmând ca actualul Hotel “Internaţional” să fie extins cu un corp P+6 , modernizat şi inclus în noul ansamblu arhitectural care va face parte din lanţul hotelier „Hilton”. Informat, pentru că majoritatea nu mai e la consiliul judeţean. “Aşa cum rezultă din documentaţia prezentată de SC „Inter Center Service” SA, „Hilton” va fi primul operator hotelier care va deschide în Timişoara un hotel de 5 stele , cu peste 160 camere. Investiţia (creditul bancar şi aportul societăţii) vor fi recuperate în 10 ani de la deschidere , iar profitul realizat va reveni acţionariatului, începând cu anul 11. Hotelul va fi inaugurat oficial în 2013, iar managementul va fi asigurat de „ Hilton ”. Investiţia se va realiza pe terenul situat în Timişoara , B-dul CD Loga nr. 46-48, care este concesionat societăţii , potrivit  contractului nr. 2314/2004”, se arată în raportul proiectului de hotărâre.

“Nu văd cum să facă P+6 în aceste condiţii”
Proiectul va fi prezentat consilierilor judeţeni. “E o ofertă din partea lui Hilton, dacă e să fim de acord să construiască un Hilton acolo. Se face o construcţie cu totul nouă, după sistemul Hilton, în zona Hotelului Internaţional. E o discuţie cu terenul pe acolo”, spune vicepreşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Adam Crăciunescu. “În certificatul de urbanism pe care ei l-au primit scrie că limita de înălţime se va alinia cu cornişele clădirilor monumentale din jur. Nu pot depăşi limita respectivă. Nu văd cum să facă P+6 în aceste condiţii. Părerea mea e că nu au cum să facă P+6. Lucru care nu e în ordine. Nu văd cum să se facă chestia asta acolo. Nu văd cum să se obţină autorizaţia. Ar putea, eventual, cu un nivel mai mic decât au cei din jur, dar nu 6. Nu sunt specialist şi eu i-am întrebat pe alţii, pe arhitecţi. Extinderea  Hotel Internaţional nu se încadrează în PUG-ul aprobat. Nu au voie să dărâme,. Trebuie să facă lângă”, spune consilierul judeţean PNŢCD Viorel Sasca.

 

Comentarii

comentarii