Acasă Actualitate Hotărâre CNSU: Persoanele care vin din Spania în România nu mai trebuie...

Hotărâre CNSU: Persoanele care vin din Spania în România nu mai trebuie să stea în carantină

1244
DISTRIBUIȚI

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat, pe 10 august, eliminarea Regatului Spaniei de pe lista țărilor pentru care se impunea carantina la sosirea în România.

În aceeași ședință, s-a decis, de asemenea, ca de acum înainte, decizia de instituire a carantinei pentru persoanele care sosesc în România să fie emisă în baza datelor de la Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor și la propunerile formulate de Institutul Național de Sănătate Publică. Această decizie va putea fi reglementată inclusiv pe zone sau regiuni, nu doar state întregi.

Hotărârea CNSU nr. 39/10.08.2020:

„Art.1 Se aprobă eliminarea Regatului Spaniei de pe lista țărilor pentru care se instituie măsura carantinei pentru persoanele care sosesc în România din țările / zonele de risc epidemiologic ridicat.

Art.2 Instituirea carantinei pentru persoanele care sosesc în România din țările / zonele de risc epidemiologic ridicat se adoptă prin hotărâre a Comitetului Național pentru Situații de Urgență, pe baza situației emise de Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor și a propunerilor formulate de Institutul Național de Sănătate Publică, luând în considerare toate implicațiile asupra domeniului sănătății publice.

Art.3 Pentru adoptarea Hotărârii Comitetului Național pentru Situații de Urgență prevăzută la art.2 se analizează toate implicațiile socio-economice generate de instituirea măsurii carantinei, formulate de autoritățile administrației publice centrale, potrivit domeniului de competență.

Art.4 Propunerea de instituire a carantinei în condițiile prevăzute la art.2 poate fi adoptată doar pentru zone / regiuni administrative ale țărilor cu risc epidemiologic ridicat.

Art.5 Prezenta hotărâre se comunică tuturor componentelor Sistemului Național de Management al Situațiilor de Urgență, pentru punere în aplicare prin ordine și acte administrative ale conducătorilor acestora”.

Comentarii

comentarii