Acasă Economic Hotelul Hercules din Băile Herculane va fi scos la licitaţie cu un...

Hotelul Hercules din Băile Herculane va fi scos la licitaţie cu un preţ de pornire de 12 milioane de lei

380
DISTRIBUIȚI

Hotelul Hercules din Băile Herculane, în prezent închis şi deţinut de omul de afaceri Iosif Armaş, va fi scos la licitaţie pe 22 iunie cu un preţ de pornire de 12 milioane de lei, din cauza datoriilor de 3,85 milioane de euro pe care acţionarul său SC Hercules SA le are la Banca Comercială Română (BCR).
„Hotelul Hercules este executat de BCR şi va fi scos la vânzare împreună cu terenul de 5.400 metri pătraţi pe care este construit. Astfel, licitaţia va avea loc pe 22 iunie, la ora 12.00, la sediul BCR Sucursala Băile Herculane”, a declarat pentru Agenţia NewsIn primarul staţiunii Băile Herculane, Nicuşor Vasilescu. Potrivit acestuia, SC Hercules SA datorează BCR 3,85 milioane de euro şi dobânzile aferente pentru linii de credit neachitate. De asemenea, Hotelul Roman din staţiune, controlat tot de Iosif Armaş, a fost vândut firmei Casito Aerotransport SRL din Hunedoara pentru 8,6 milioane de lei, în urma unei licitaţii pe 4 iunie. Şi licitaţia pentru vânzarea Hotelului Afrodita din Băile Herculane, care în prezent este închis, va fi reluată la o dată care nu a fost stabilită încă. Hotelurile Roman şi Afrodita din staţiunea balneară Băile Herculane aflată în judeţul Caraş-Severin au fost scoase la vânzare iniţial pe 14 mai, din cauza datoriilor acumulate la stat de acţionarul lor. Decizia de vânzare a celor două hoteluri a fost luată de Direcţia de Finanţe din Caraş-Severin. Cele două hoteluri aparţin societăţii SA Hercules SA, unde acţionar este firma Argirom, controlată de omul de afaceri Iosif Armaş. Datoriile Hercules sunt de 2,5 milioane de euro către bugetul de stat, care s-au strâns în ultimii cinci ani, constând în taxe, TVA şi impozite neplătite.
Unităţile de cazare din Băile Herculane, care erau în posesia statului, au fost privatizate în august 2001, în perioada în care ministru al turismului era Dan Matei Agathon. În prezent, în staţiune nu mai există hoteluri cu capital de stat. Toate unităţile de cazare care au aparţinut întreprinderilor de stat (fosta Întreprindere Balneară şi de Turism Herculane – IBTH şi Uniunea Generală a Sindicatelor din România – UGSR) sunt acum în proprietatea Hercules Argirom Group (deţinută de omul de afaceri Iosif Armaş) şi SC Sind România SRL.
Primarul oraşului-staţiune Nicuşor Vasilescu declara anterior că numărul de turişti din Băile Herculane a scăzut în ultimii patru ani cu cel puţin 20%, din cauza faptului că o parte din hotelurile vândute au fost scoase din circuitul turistic şi nu s-au făcut investiţiile necesare. „Hotelurile societăţii Hercules – Argirom Group au ajuns într-un asemenea hal de degradare, încât au fost scoase din circuitul turistic. Este vorba de hotelurile Minerva, Afrodita, Diana, precum şi de cele din centrul istoric al oraşului, adică Hotelul Traian, care aparţine Ministerului Sănătăţii, Decebal şi Apollo, Pavilioanele 5 şi 6, care sunt închise de câţiva ani", spunea anul trecut primarul Nicuşor Vasilescu.

Comentarii

comentarii