Acasă Eveniment Hoţii care au aruncat în aer două bancomate în Timiș și Arad,...

Hoţii care au aruncat în aer două bancomate în Timiș și Arad, dați în urmărire generală

1637
DISTRIBUIȚI

Jafuri explozive trase la indigo, dimineaţă, în vestul ţării. Două bancomate, unul din Arad şi altul dintr-o comună din Timiş, au fost, pur şi simplu, aruncate în aer. Tâlharii s-au făcut nevăzuţi cu o pradă de peste 400 de mii de lei şi sunt liberi şi la această oră. Anchetatorii cred că e vorba de aceiaşi făptaşi care au dat spargerile la bancomatele aflate la 80 de kilometri distanţă unul de celălalt.

O bubuitură puternică în miez de noapte într-o casă din Arad care avea încastat în perete un bancomat. Sute de locuitori din zonă se trezesc înspăimântaţi.

Fără nici cea mai mică teamă că vor fi prinşi, hoţii au acţionat chiar pe o stradă principală din Arad. Au distrus bancomatul prin explozie şi s-au făcut nevăzuţi cu suma de 300 de mii de lei.

Adina Aconstantinesei, purtător de cuvânt IPJ Arad: ”Două persoane necunoscute, cu feţele acoperite, au pulverizat vopsea pe camerele de supraveghere. De asemenea, a fost folosit un autoturism de teren de culoare închisă”

Hoţii nu s-au mulţumit cu atât. La adăpostul întunericului, ar mai fi dat o lovitură. O oră mai târziu, în comuna Belinţ, din Timiş, un furt similar: alt bancomat aruncat în aer.

Odată ajunşi în faţa clădirii, hoţii au avut grijă să întoarcă camerele de supraveghere pentru a nu fi văzuţi, iar mai apoi au pus aici substanţa explozivă şi au aruncat efectiv în aer ATM-ul. Au luat din el casetele de valori cu o sumă de aproximativ 10 mii de lei.

Explozia a fost atât de puternică încât în incinta sucursalei bancare totul a fost spulberat: “Ne-am speriat dacă la 100, 100 şi ceva de metri s-a auzit bubuitură. Puternică! Au băgat maşina până aici, la mine în spate, şi am înţeles că purtau cagule”.

În mai puţin de doi ani, în toată ţara, s-au dat 15 astfel de spargeri la bancomate. Patru numai în ultima săptămână. Specialiştii spun că în clădirile cu etaje, astfel de explozii pot afecta şi structurile de rezistenţă ale imobillelor.

Metoda este folosită de grupările româneşti şi în străinătate. În Marea Britanie, Franţa şi Belgia, hoţii români folosesc un explozibil preferat de terorişi şi numit “Mama lui Satan”.

Luna trecută, tot în Arad, mai mulţi indivizi, care nu au fost încă identificaţi, au fost suprinşi de camerele de supraveghere ale unui magazin în timp ce încercau să smulgă un bancomat cu o chingă legată de o maşină de teren.

Comentarii

comentarii