Acasă Eveniment Hoţii care au furat cupru cu TIR-urile au fost reţinuţi

Hoţii care au furat cupru cu TIR-urile au fost reţinuţi

1265
DISTRIBUIȚI

Polițiștii arădeni, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad, au reușit identificarea a trei bărbați, bănuiți că au furat 400 de tone de cupru. Prejudiciul a fost recuperat.

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalități Economice de la Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad au identificat trei bărbați care au furat 414 tone de cupru, în valoare de 2.000.000 de euro, din Curtici. „Din investigațiile efectuate sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad a reieșit că, unul dintre cei trei bărbați, în vârstă de 34 de ani, din Arad, ar fi luat decizia de a sustrage cuprul aflat în posesia unei societăți comerciale, prin crearea unei aparențe de legalitate. Astfel, la data de 21 septembrie a.c., acesta ar fi trimis un email fals, în vederea achiziției de cupru”, a declarat agent șef adjunct de poliție Claudia Iuga.

Pentru a transporta cuprul a fost nevoie de trei TIR-uri cu remorcă, iar arădeanul a fost ajutat de un bărbat de 34 de ani, din Sântana și un altul de 28, din Timișoara. Cei trei au mers succesiv la sediul societății firmei din Curtici, au încărcat în autotrenuri cele 414 tone cupru şi au plecat. Marfa a fost transportată inițial la un depozit din Curtici, după care a ajuns în depozite din Becicherecu Mic și Lovrin (județul Timiș), de unde urma să fie comercializată. „Pentru a îndeplini aceste operațiuni, bărbatul ar fi procurat documentație falsă de transport, numere false de înmatriculare, copii de cărți de identitate aparținând unor persoane fără nicio legătură în cauză și alte acte în vederea îngreunării depistării autotrenurilor”, a declarat agent șef adjunct de poliție Claudia Iuga.

Bărbații din Timișoara și Sântana au fost reținuți de polițiști pentru 24 de ore, urmând a fi prezentați magistraților Tribunalului Arad cu propunere de arestare preventivă, cel din Arad fiind în prezent arestat într-o altă cauză. „Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de înșelăciune cu consecințe deosebit de grave, complicitate la înșelăciune cu consecințe deosebit de grave, uz de fals, instigare la uz de fals, conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare, instigare la conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare, tractarea unei remorci cu număr fals de înmatriculare, instigare la tractarea unei remorci cu număr fals de înmatriculare, conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere, de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte autovehiculul respective”, a declarat agent șef adjunct de poliție Claudia Iuga.

Comentarii

comentarii