Acasă Actualitate Hramul Catedralei istorice din Caransebeș – Banatul Montan

Hramul Catedralei istorice din Caransebeș – Banatul Montan

547
DISTRIBUIȚI

Catedrala istorică din Caransebeş are o istorie bogată, cu realizări şi evenimente importante pentru județul Caraș Severin și pentru trecutul întregului Banat.

În această catedrală au fost instalaţi toţi episcopii Caransebeşului, iar până la reînfiinţarea eparhiei în anul 1994 a fost singura biserică ortodoxă pentru credincioşii din Caransebeş.

La sărbătoarea Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, purtătorul de biruință, Catedrala istorică din urbea de pe Timiș și Sebeș și-a cinstit ocrotitorul, prilej cu care Sfânta Liturghie a fost oficiată de PS Lucian, episcopul Caransebeșului, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.

„Această catedrală înseamnă foarte mult pentru Episcopia Banatului Montan. De aceea ne-am bucurat astăzi căci împreună cu preoții și diaconii, cântăreții și voluntarii de la această biserică am putut fi împreună și ne-am împărtășit cu Sfintele Taine la Sfânta Liturghie.

Sfântul Mare Mucenic Gheorghe ocrotește în mod special această catedrală, dar și foarte multe biserici din eparhia noastră. Totodată icoana Sfântului Gheorghe apare atât pe stema orașului Caransebeș, cât și pe stema Eparhiei Caransebeșului”, a subliniat PS Lucian.

Comentarii

comentarii