Acasă Actualitate Hramul Mănăstirii Izvorul lui Miron, de la Româneşti

Hramul Mănăstirii Izvorul lui Miron, de la Româneşti

1213
DISTRIBUIȚI
????????????????????????????????????

Una dintre cele mai frumoase mănăstiri din judeţul Timiş, cea de la Româneşti – Izvorul lui Miron, îşi sărbătoreşte praznicul pe 20 iulie, de Sfântul Ilie, iar pelerinii sunt aşteptaţi în număr cât mai mare la împărtăşirea acestei bucurii spirituale.

După ce, de la ctitorie a fost mănăstire de călugări, de câţiva ani a devenit lăcaş de maici, fără a-şi pierde farmecul sau sporul duhovnicesc.

Sfântul lăcaş a fost ctitorit în anul 1910, momentul fiind legat de episcopul Miron Cristea, cel ce va deveni patriarh al României (1925 – 1939), care, cu ocazia unei vizite canonice prin parohiile din zona Româneşti a fost profund impresionat de frumuseţea naturală a acelor locuri, de peisajul deosebit. Aşa s-a decis începerea ridicării mănăstirii a cărei târnosire a avut loc în anul 1931.

Astăzi, mănăstirea a devenit o adevărată lavră, numărul vieţuitoarelor a crescut.

Numeroşi pelerini vizitează mănăstirea supranumită “Voroneţul bănăţean” datorită culorii predominante a bisericii mănăstirii. Micile lacuri în care cresc păstrăvi, izvoarele amenajate ăn interiorul arealului şi livezile de pomi fructiferi care o înconjoară, fac din Mănăstirea Izvorul lui Miron un loc de atracţie şi de reculegere minunat. 

Comentarii

comentarii